П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
28 Вересня 2018

ПІВКАМ’ЯНЦЯ ВЖЕ УКЛАЛО ДЕКЛАРАЦІЇ

20 вересня в Кам’янці на базі амбулаторії сімейної медицини на вул.Васильєва відбувся семінар-стажування за участі 12 представників громад Запорізької, Черкаської та Чернівецької областей. Це головні лікарі Центрів ПМСД, заступники голів ОТГ і міських громад, спеціалісти фінансових відділів.

ПІВКАМ’ЯНЦЯ ВЖЕ УКЛАЛО ДЕКЛАРАЦІЇГоловний лікар Центру ПМСД Інна КЛИМ розповіла про організацію та формування мережі первинної медичної допомоги в місті, принципи планування роботи закладу загалом і кожної амбулаторії зокрема. Представник фірми «Медікс» Борис Шагієв презентував основні етапи роботи інформаційної системи та результати оптимізації лікарської практики.

Семінар відбувся за сприяння Фонду «Освіта для демократії» (Варшава, Польща), ГО «Ваше Поділля» (Вінниця) та Товариства Лева (Львів) у рамках реалізації програми «Децентралізація на практиці – вчимося один в одного».

До речі, з початку підписної кампанії, яка стартувала в Україні першого квітня, угоди з лікарями первинної медичної допомоги уклали близько 45 тис. кам’янчан.

Нагадаємо, що заклади первинної медичної допомоги, в яких працюють сімейні лікарі, терапевти, педіатри, підписують контракт із Національною службою здоров’я, а пацієнти – декларацію з тими лікарями, яких самі собі обрали.

Документи, які знадобляться для підписання угоди з лікарем, – паспорт та ідентифікаційний номер. Якщо ж ви підписуєте декларацію з педіатром (чи сімейним лікарем, який буде обслуговувати вашу дитину), то також знадобиться свідоцтво про народження дитини і документи (паспорт та код) одного з батьків або опікунів.

Лікар може відмовити вам у підписанні декларації, якщо він уже набрав максимально рекомендовану кількість пацієнтів: сімейний лікар може обслуговувати 1 800 пацієнтів, терапевт – 2 000, педіатр – 900.

За матеріалами прес-служби міськради.