П'ятница, 29 Березня 2024 р.
5 Жовтня 2018

КОЖНУ ГРИВНЮ – В АСФАЛЬТ

Учора Кам’янець-Подільський із робочим візитом відвідав Прем’єр-міністр України Володимир ГРОЙС­МАН. Провів тут всеукраїнську нараду з питань без­пеки дорожнього руху, на власні очі побачив, як освоюються державні кошти на «Тещиному язику», встиг побу­вати на експрес-екскурсії в Кафедральному костелі апостолів Петра і Павла та навіть зустрівся зі студентами К-ПНУ ім.Івана Огієнка. Щоправда, на ще один запланований об’єкт – сучасну ТЕС, відкриття якої відбулося цього літа, – Прем’єр-міністр так і не потрапив.

Володимир Гройсман спілкується з пресоюУ с.Гуменці зустрічало посадовця керівництво області, міста та району. Наразі там активно ведуться ремонтні роботи, адже востаннє такі відбувалися ще 1970 року.

В квітні тут стартував капремонт із облаштуванням додаткової смуги. Все робиться за окремою бюджетною програмою, а сам проект будівництва сформовано з урахуванням вимог безпеки.

– Ми почали масштабно будувати дороги в Україні, я думаю, українці це бачать, – оглядаючи «тещин», зазначив Володимир Борисович. – Але бачать і багато доріг, які нам поки що не вдалося відремонтувати. Важливі не лише дороги, а й безпека на них. У рамках дорожнього фонду цьогоріч виділили понад 2 мільярди гривень на проведення заходів із підтримки безпеки руху. Я противник темпів освоєння коштів, я – за те, аби роботи виконувалися якісно. Працюємо над тим, щоб кожна грив­ня була вкладена в якість україн­ських доріг.

Після оглядин ремонту Прем’єр-міністр провів на­раду із чиновниками з профільних міністерств і представниками влади на місцях з питань безпеки дорожнього руху, після якої викроїв час і для спілкування з пресою.

– Я провів нараду саме в Кам’янці-Подільському і відвідав один з об’єктів, де гинули люди на невідремонтованій, ава­рійно небезпечній, але життєво необхідній дорозі, – коментує Володимир Гройс­ман. – Аби дороги були не лише якісними, а й безпечними, маємо напрацьований механізм. Уже з 8 жовтня Нацполіція конт­ролюватиме швидкість руху. Перший тиждень – профілактично. Поліцейські пояснюватимуть, які штрафи чекають за перевищення швидкості та чим таке порушення може загрожу­вати життю водія й пасажирів. Адже саме цей чинник най­частіше є причиною аварій.

Я не ставлю за мету карати людей, але всі мають розуміти, що ДТП – це нехтування правилами дорожнього руху. А вже через тиждень будуть повністю за­діяні всі механізми штрафних санкцій. Наше завдання – забезпечити зниження на 30% смертності та рівня ДТП на дорогах.

Окрім цього, з вересня запроваджено нові будівельні

норми. Сьогодні в Україні можливо будувати і проектувати дороги так, як це відбувається в Європі.

Ще одна наша ініціатива – потрібно приділити серйозну увагу безпеці дітей. Буде розроблена спеціальна урядова програма, яка забезпечить школярів світловідбивальними засобами.