Четвер, 18 Квітня 2024 р.
26 Жовтня 2018

ГАЗОВЕ ПЕКЛО

На 23,5% зростає ціна на газ. Ось такий «розкішний» дарунок українцям підніс Кабмін, ухваливши відповідне рішення 19 жовтня на екстреному засіданні. Якщо перевести це в тариф, то вже з листопада кубіч­-ний метр блакитного палива обій­деться кам’янчанам у 8 грн. 55 коп. Нині населення купує його за ціною 6,96 грн. Тобто, газ додасть у ціні на 1 грн. 59 коп. за кубічний метр.

ГАЗОВЕ ПЕКЛОНа сайті Кабміну зазначено, що до підвищення владу спонукали кредитори з МВФ, котрі висували вимогу прирівняти ціни на газ для населення до рівня промисловості. Результатом річних перемовин став компроміс: газ зросте не на 60%, як передбачалося, а на 23,5% з листо­пада.

Утім, як запевнив прем’єр-міністр України Володимир ГРОЙСМАН, держава захистить малозабезпечених громадян шляхом субсидій на сплату житлово-комунальних послуг. А як виживати тим, кому субсидія з певних причин не світить, а доходи не дозволяють тягнути комунальне ярмо, влада замовчує.

У прес-службі ПАТ «Хмельницьк­газ» нам повідомили, що діюча ціна на газ для населення 6 грн. 96 коп. за 1 кубометр залишається незмінною тільки до 27 жовтня ц.р.

Тим часом у Києві протестувальники звертаються з вимогою до Президента зупинити рішення уряду що­до підвищення вартості газу. Звернення з аналогічним проханням було ухвалено і сесією Кам’я­нець-По­дільської міської ради 23 жовтня.