П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
16 Листопада 2018

І ОПЕРУЄ, І ПИШЕ!

Актуальні монографії та науково-практичні статті на медичну тематику цього тижня студентам К-ПНУ імені Івана Огієнка, в музей медучилища та читачам Центральної бібліотеки імені Костя Солухи передав завідувач хірургічного відділення міської лікарні Валерій АРСЕНЮК.

Валерій Арсенюк  передає свої книжки бібліотеціОкрім щоденних складних операцій, Валерій Вікторович працює і творчо. Він особисто під­готував та опублікував близько сотні наукових статей у медичній літературі, зокрема і закордонній. Крім того, видав у співавторстві з колегами та професорами Буковинського медичного університету п’ять монографій. Є автором трьох патентів на винахід України та 17 раціоналізаторських пропозицій.

– Сьогодні друкована література стала малопопулярною – книга поступається новітнім сучасним електронним пристроям (комп’ютерам, планшетам), – зазначив Валерій Арсенюк. – Але той, хто не видавав друкованої праці, не уявляє, яка це цікава та кропітка справа: пошук інформації, задоволення, коли вдалося сформувати макет монографії чи статті, в кінцевому результаті – видання книжки чи публікація наукової статті в медичному журналі, а ще виступи зі статтями на науково-практичних конференціях, з’їздах хірургів. У мене часто запитують, навіщо монографії чи статті, мовляв, і так постійно зайнятий на роботі, втім під час написання й сам вчуся, отримую багато нової інформації, аналізую дані інших авторів, перечитую масу літератури. І приємно, коли моя праця приносить користь, а інші автори посилаються на мої висновки.