Четвер, 25 Квітня 2024 р.
21 Грудня 2018

НОВОРІЧНА КАЗКА В ПАРКУ

Святковий настрій, казкові персонажі, яскраві вогники, повітряні кульки, усміхнені кам’янчани… У такій атмосфері 19 грудня, у День святого Миколая, чимало містян зібралися в парку. Всі чекали найважливішої зимової події міста – офіційного відкриття головної зеленої красуні. Остання цьогоріч переселилася з площі біля Ратуші до парку Героїв Євромайдану. Тут вона потрапила у справжню казку, яку створювали тисячі ліхтариків, вогників та інших сяючих декорацій.

НОВОРІЧНА КАЗКА В ПАРКУ– На ялинку цьогоріч витра­чено 139 тисяч гривень, а ось на освітлення новорічної локації – 390 тисяч. Його виготовляла київська компанія «Green Tree Lights», – розповідає заступ­-ник міського голови Вадим САВЧУК. – Доволі довго головна ялинка міста влаштовувалася

біля Ратуші, але там замало місця для великої кількості людей.

А от цього року обрали парк, і це було найкращим рішенням. Ад­же тут змогли розважитися всі: і дорослі, і малі. Ще й погода посприяла. Дітки після відкриття ялинки відвідали Світлицю святого Миколая, пригостилися солодощами і гарячим чаєм, а ще пофотографувалися у фотозонах із героями улюблених мультфільмів. Гуляння продовжувалися аж до пізнього вечора. Наша ідея влаштувати Ка­м’янцю казку реалізувалася на сто відсотків.

Щодо планів на майбутнє Вадим Анатолійович розповів, що компанія «Green Tree Lights» також розробила проект 3D-світлового фонтана «Кам’янецька фортеця», який через високу вартість поки лише у планах.

– У майбутньому сподіває­мося аж до міського Будинку культури продовжити світло­ве оформлення, а також атракції для всіх вікових категорій. Мріємо на наступні роки, якщо все буде добре, доповнити ново­річну локацію світловим фонтаном, – каже Вадим Савчук.

Ольга БАНАХ.