Четвер, 25 Квітня 2024 р.
11 Січня 2019

У П’ЯТІЙ – ІНТЕРАКТИВНИЙ ЕКСПЕРИМЕНТ

Про Кам’янець-Подільську спеціалізовану школу І-ІІІ ступенів №5 знову заговорили по всій області. Приводом стала участь цього навчального закладу у Всеукраїнському проекті «Електронний підручник для загальної середньої освіти», де беруть участь лише 50 шкіл зі всієї України і серед них – тільки дві з Хмельниччини.

У П’ЯТІЙ - ІНТЕРАКТИВНИЙ ЕКСПЕРИМЕНТУ рамках проекту школам-новаторам за державні кошти придбали сучасні за­соби для навчання, зокрема, нашій «п’ятій» перепали 32 планшетні ноутбу­ки, ком­п’ютер для вчителя, веб-камера і навушники. Школярі, які послуговуватимуться цими новинками техніки, повинні усвідомлювати, що за їхнім навчанням стежитиме вся країна і на основі їхніх результатів чиновники з Міністерства освіти і науки вирішуватимуть, чи готові наші навчальні заклади до нововведень.

– Техніку ми отримали наприкінці грудня, а готуватися до участі в цьому проекті почали ще із квітня, – розповідає директор СЗОШ №5 Юрій БАБЧИНСЬКИЙ, – готові до нововведень і учні, й учителі. Педагоги пройшли всі можливі курси щодо цього питання. Ми отримали не просто пристрої, на які завантажуються книги, а новітні засоби для здобуття конкурентних знань, адже їх використання проходитиме в інтерактивному он-лайн-режимі. Ми знали, на що йдемо, адже наш навчальний заклад давно спеціалізується на поглибленому вивченні й запровадженні інформаційних технологій.