П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
18 Січня 2019

«ЖИВУ ЛИШ МУЗИКОЮ»

«Живу лиш музикою»Кажуть, що двічі в одну річку не ввійдеш. Із цією думкою не погоджується 20-річний кам’янчанин Сергій ГУМЕННИЙ, який здобув звання «Найкра­-щий народний співак – 2018» у телешоу «Караоке на майдані», а також голов­ний приз – автомобіль. Ад­же переможцем 2017 ро­ку став теж кам’янчанин – Дмит­ро ПРОКОПОВ, який, як і Сергій, приїхав до­-дому на новенькому автомобілі.

13 січня фінал музичного змагання транслювали в ефірі телеканалу «СТБ». Свою фінальну пісню «Ой, мамо-мамо» Сергій виконував під акомпанемент духових інструментів і з танцювальною підтримкою.

– Сергію, відчуваєш на собі порівняння з попереднім переможцем?

– Було таке. Саме коли дізнався про перемогу Дмитра Прокопова, й собі зацікавився участю. Планував поїхати до Києва, але випадково від сусіда дізнався, що «Караоке на майдані» вдруге їде до нас. Звичайно, навіть не думав, що переможу, але знав, що участь дасть мені багато нових можливостей. Дуже хотів виграти телевізор для мами, але й уявити не міг, що приїду додому на власному авто.

Багато людей запевняли, що вдруге перемогу кам’янчанину та ще й приз точно не дадуть. Мовляв, Сергію, ти що маленький, хіба не розумієш, що все це шоу, рекламний хід, піар!..

А я особливо і не планував перемагати, лише хотів спробувати власні сили. Звичайно, перед фіналом усе ж зателефонував Дмитру, попросив поради і уточнив, чи справді все за заслугами. На що він мені з абсолютною впевненістю сказав: «Не повіриш, але там усе по-чесному». Повірив я у свою перемогу лише тоді, коли наступного дня виїхав із салону на автомобілі «Hyundai Elantra», за що щиро вдячний торговій марці «Королівський смак».

– Із чого почалася музична історія твого життя?

Сергій Гуменний із ведучим шоу  Iгорем Кондратюком– Народився в селі Голосків. У перший клас пішов до НВК із центром реа­білітації слабозорих дітей. Потім – у міську школу мистецтв (на мікрорайоні) на вокал і акордеон. Змалечку почав співати. Моя перша «музична» вчителька Людмила Літомірська завжди мене підтримувала. Пам’ятаю, як довго вчив першу свою пісню «Стежечка», яку співав на сцені. Хоч у сім’ї професійних музикантів немає, але яку б роботу не виконували, коли б не си­діли разом за столом – завжди із піснею.

Доволі рано я почав заробляти. Одразу після закінчення навчання у Хмельницькому музичному училищі поїхав на заробітки до В’єтнаму, де співав у розважальному парку, по­тім – до Туреччини, де також виступав у 5-зіркових готелях. І от коли у черговий раз повернувся з-за кордону, вирішив, що хочу спробувати себе в якомусь змаганні.

– Чому для фіналу обрав саме пісню Владислава Левицького

«Ой, мамо-мамо»?

– У музичній сфері працюю дуже давно і вже напевне знаю, на що люди реагують і чого хочуть. Найчастіше публіка підтримує веселі, драйвові й ритмічні пісні. Хоча минулого сезону Дмитро обрав «Минає день, минає ніч», і вона теж, як кажуть, зайшла. Але я зважав на те, що буде холодно, тому людям треба підтанцьовувати. Так і вийшло, що з пісні я зробив невеличке шоу: попри лютий мороз, разом із дівчатами з шоу-балету «Апельсин» ми виступали у светрах, а мої друзі – музиканти з хмельницького – створили акомпанемент (невеличкі вставочки до композиції, які дуже підсилили пісню), за що я їм безмежно вдячний. Із самого ранку майже цілий день ми провели на морозі, не відчували ні рук, ні ніг. Але були по-справжньому щасливі.

Величезну роль відіграла підтримка. За фінансову вдячний директору ВКП «Механік» Ярославу Крочаку і аг­рарію Тарасу Маньковському. А за моральну – рідним, близьким, друзям і тим, хто вболівав перед телеві­зором.

Ольга БАНАХ.


Довідка: Сергій Гуменний 2011 р. здобув перемогу у Все­українському телевізійному ди­тячому конкурсі «Крок до зірок». Того ж року отримав відзнаку «Талант року» в Кам’янці-Подільському. Хлопець має понад сім сотень різноманітних дипломів, грамот та інших нагород за вокальні здобутки. 2012 р. Сергій здобув зван­ня «Соловейко України», за що отримав президентську стипендію (5 тис.грн.). Тоді ж засновник конкурсу Леонід Кучма приїжджав до Кам’янця-Подільського, аби передати школі мистецтв, де навчався Сергій Гуменний, подарунок – біле фортепіано, вартістю близько 10 тис. євро.