Четвер, 18 Квітня 2024 р.
25 Січня 2019

ВЕЧІР ПАМ’ЯТІ «КІБОРГІВ»

20 січня у міському Будинку культури відбувся вечір, присвячений пам’яті захисників Донецького аеропорту, серед яких були й наші земляки Руслан Коношенко, Валерій Лізвінський і безвісти зниклий Віталій Ремішевський.

ВЕЧІР ПАМ’ЯТІ «КІБОРГІВ»Майор Валерій Лізвінський загинув 20 січня 2015 року, захищаючи Донецький аеропорт на посаді помічника командира батальйону з оперативного забезпечення. 6 січня Валерій відбув на ротацію в аеропорт, а вже за десять днів зв’язок із ним було втрачено. Останнім, що він встиг розповісти близьким, було те, що їх чимось травлять, використовуючи проти них якусь хімічну зброю.

21 січня 2015 року віддав своє молоде життя кулеметник Руслан Коношенко, душею і тілом захищаючи честь Батьківщини у Донецькому аеропорту.

Вшановували і нелегку долю Віталія Ремішевського. У квітні 2014 року він був призваний на службу, а 19 січня 2015-го сім’я Віталія почула його останній раз. Віталій сказав своїй родині, як сильно він їх любить і побажав доброї ночі…

Зі спогадами виступили близь­кі та рідні героїв: дружина Валерія Майя Лізвінська, матір Руслана Галина Коношенко та друга половинка Віталія Оксана Ремішевська.

На пам’ятному вечорі Ніна Захарівна, мати Валерія Лізвінського, отримала відзнаку «Орден матері», дружина Віталія Ремішевського Оксана – медаль «За вірність та кохання», а Максима, сина Руслана Коношенка, було запрошено на сцену для одержання медалі «За хороб­рість в бою», якою нагородили його батька посмертно.

Із промовами також виступили міський голова Михайло Сімашкевич, військовий капелан добровольчого батальйону, священик Микола Мадинський і голова ГО «Жіноча сотня» Лариса Діновська.

Присутні переглянули відео телеканалу «UA» «История войны. Донбасс-2015» та декілька короткометражних роликів, які висвітлюють героїчну оборону українських військових.

Завершив вечір ансамбль «Пас­тораль» із піснею «Пливе кача».

Антоніна КШАНОВСЬКА.