Середа, 01 Травня 2024 р.
1 Березня 2019

«НЕ МРІЮТЬ, А ДІЮТЬ!»

Логотипи проекту «Молодіжна столиця» та Кам’янця-Подільського об’єднали - і  утворився новий унікальний логотип «Кам’янець-Подільський - Молодіжна столиця України - 2019» (вгорі)«До молодь-столиці збираються друзі!

У молодь-столиці ніхто не в напрузі!

Тут чують, тут знають і вміють,

Про happy-майбутнє не мріють, а діють!»

Це слова з майбутнього гімну Молодіжної столиці, які написали директор департаменту гуманітарної політики міськради Альона Кузема та начальник управління культури і туризму Петро Гаврилюк, а музику – гурт «Експансія» (Георгій Торяник і Вадим Заборовський). Пісню кам’янчани виконали в Кабінеті Міністрів у рамках презентації заходів Молодіжної столиці – 2019, а та­кож 28 лютого під гітару для кам’я­нець­ких ЗМІ у прес-центрі міської ради.

До речі, кам’янчани запевняють, що планують не лише офіційно записати гімн, але й відзняти кліп. І тим самим зробити подарунок для міст – наступників молодіжної столиці.

Кам’янець потоне у вирі подій, адже на 2019 рік заплановано понад 40 заходів на будь-який смак і стиль.

Усі вони будуть реалізовані спільно з партнерами проекту: Міністерством молоді і спорту України, Українським інститутом міжнародної політики, Національною молодіжною радою України, Міністерством інформаційної політики, Представництвом дитячого фонду UNICEF в Украї­ні, Програмою розвитку ООН в Україні, Кам’янець-Поділь­ською міською радою та іншими.

Крім гімну, заступник міського голови Вадим Савчук презентував ще одну нова­-цію – паспорт громадянина Молодіжної столиці України. Це «документ», який в елект­ронному форматі зможе от­римати кожен, хто планує відвідати заходи МСУ у Ка­м’янці, роздрукувати його, а під час реєстрації на захід отримати штамп про пере­бування. Серед власників найбільш «проштампованих» паспортів міська влада за підсумками року проведе конкурс і нагородить переможців цінними призами (головні – політ на повітряній кулі, квадротур по місту, а також акватур по Кам’янець-Подільському району та ще 10 заохочувальних).

– Конкурс поки молодий, тому міністр молоді та спорту України Ігор Жданов і голова Національної молодіжної ради України Андрій Колобов дуже лояльно ставляться до нововведень та з радістю приймають усі пропозиції, – розповідає Вадим Анатолійович. – Ми, наприклад, вирішили зробити загальний гімн і власний логотип. Щодо останнього – так, проект «Молодіжна столиця» вже мав своє лого, але ми побачили в ньому схожість із нашим, що було розроблене для бренд-бука міста. Не довго думаючи, ми об’єднали обидва логотипи і отримали новий унікальний.

Кам’янчани представляють план заходів «Молодіжної столиці - 2019» у Кабінеті МіністрівМолодіжні активісти Ка­м’янця ознайомили присутніх із календарем подій Молодіжної столиці – 2019. Заходи будуть розподілені на 3 виміри: політичний, соціо-економічний та культурний, аби задовольнити навіть най­вибагливіших гостей Кам’я­неч­чини.

Акції, зустрічі, фестивалі, конкурси, майстер-класи, конференції, воркшопи, шоу, круглі столи, форуми, засідання… Цьогоріч «Квітка на камені» планує бути, як ніколи, активною та максимально молодіжною.

– Очікуємо багато цікавих фестивалів, – каже організатор щорічного форуму «Іні­ціатива’19» Андрій Заєць. – Зокрема, стартуємо з поетичного «Поділля-Open» і хореографічного «Радея-Dance». Наприкінці весни чекаємо на «Історичний пікнік на замку в Кам’янці», повітроплавну фієсту «Кубок Поділля» та етнографічне культурно-спортивне шоу «Битва у фортеці». Як і щороку, проводитиметься міжнародний літній табір, повернеться музичний захід «Соборна-фест», а ще вперше проведемо регіональний фестиваль настільних ігор. Відома місту «Республіка Family Fest» планується на 6-8 вересня, а не влітку, як було торік. Дату змінили через те, що молодь (найбільше студенти) з’їжджається лише на початку осені. Як і завжди, феєричними обіцяють бути культурний форум «Кам’яний острів», театральний фестиваль «Комора» та Міжнародний кінофестиваль «Бруківка», який співпаде з форумом молодіжної столиці. Відкрию таємницю: якщо нам вдасться об’єднати відкриття двох останніх заходів, то до нас може завітати гурт «Антитіла», лідер якого Тарас Тополя разом із кам’янецьким гуртом «Експансія» заспівають на червоній доріжці гімн «Молодіжної столиці».

Офіційна сторінка проекту у ФБ: https://www.facebook.com/youthcapitalofukraine/

Ольга БАНАХ.