Четвер, 25 Квітня 2024 р.
29 Березня 2019

ПЕРСПЕКТИВНЕ МАЙБУТНЄ ХМЕЛЬНИЧЧИНИ

Хмельницька область, як і вся Україна, впевнено йде шляхом економічного зростання та модернізації. Ініційовані Президентом України та урядом реформи, які підтримали народні депутати у Верховній Раді, вже почали давати позитивні результати. Одним із найефективніших майданчиків для звітування про здобутки за попередні роки та, найголовніше, напрацювання стратегії та візії подальшого поступу села, ОТГ, міста й області загалом є Рада Регіонального Розвитку.

ПЕРСПЕКТИВНЕ МАЙБУТНЄ ХМЕЛЬНИЧЧИНИ20 березня у Хмельницько­-му відбулося засідання Ради Регіонального Розвитку Хмельниччини, яке було присвячене затвердженню Перспективного плану розвитку Хмельницької області на 2019-2021 рр. за учас­ті Президента України Петра ПОРОШЕНКА, голови Хмельницької обласної державної адміністрації, народних депутатів України, міських голів, духовенства та інших представників органів місцевої влади і громадянського суспільства.

У своєму виступі Глава держави відзначив вагомі здобутки нашої області в реалізації переваг децентралізації та програм з енергоефективності. Підкреслив, що в Кам’янці-Подільському за кошти Світового банку відкрито першу в Україні, третю в Європі та п’яту в світі новітню біотеплоелектростанцію по­тужністю 45 МВт. Детально Президент зупинився на якісних змінах у галузях освіти, охорони здоров’я, будівництва доріг, капітального ремонту закладів адміністративно-соціальної інфраструктури тощо, які ак­тивно підтримував і буде підтримувати народний депутат України Володимир МЕЛЬНИЧЕНКО.

Петро Порошенко подякував народним депутатам України, які стали пліч-о-пліч і провели децентралізацію, та всім, хто долучився до її впровадження на місцях. Згідно з цією реформою, частину влади, фінансів і, головне, відповідальності за майбутнє передано від центру в Києві до органів місцевого самоврядування.

– Згідно з перспективним планом розвитку, в нашому окрузі передбачаються капремонти доріг, соціальної інфраструктури, термомодернізація дитсадків і шкіл, модернізація адмінбуді­-вель, капремонт системи опалення, ремонтно-реставраційні роботи архітектурних пам’яток, реконструкції поліклінік, придбання спецтехніки для прибирання, будівництво сонячних електростанцій і спортивних майданчиків та багато іншого, – зазначив Володимир Мельниченко. – Також буде продовжено роботу із залучення інвестицій та відкриття нових підприємств. За попередні декілька років економіка України почала стрімко розвиватися, а це дасть можливість у найближчому майбутньому підвищити соціальні стандарти – зарплати, пенсії та різні допомоги з боку держави. Ця окреслена дорожня карта розвитку нашого регіону має бути втілена в життя. Я зі свого боку буду продовжувати всіляко підтримувати та сприяти втіленню ініціатив, спрямованих на якісні зміни у житті наших громад, та при найменшій нагоді залучати державні кошти для потреб Кам’я­нець-Подільського і Новоушицького районів.

Прес-служба народного депутата України.