Середа, 01 Травня 2024 р.
29 Березня 2019

У ПАРИЖІ – МОДА НА «НОВУ БУДОВУ»

В середині березня керівництво Групи компаній «Нова Будова» на чолі з Ігорем Ковальським повернулося з Парижа разом із міським головою Михайлом СІМАШКЕВИЧЕМ та керівником департаменту економіки і розвитку інфраструктури міста Майєю ГУРСЬКОЮ.

Зліва направо: Олександр Заяць, Ігор Ковальський, Михайло Сімашкевич, Олів’є ГрожанЧимало кам’янчан стежили за цією подією, адже метою поїздки було залучення інвестицій у розвиток рідного міста. Досить давно проводилася робота над розробкою проектів у руслі «Кам’янець-Подільський як культурно-рекреаційний туристичний кластер». Близько півроку тривали перемовини в он-лайн-режимі з французькими інвесторами, підготовка презентації, обговорення всіх деталей співпраці.

– Маю зізнатися, що знайомити європейську громадськість з історичною, архітектурною та природною унікальністю Кам’янця-Подільського неймовірно хвилююче! Важко передати здивування закордонних партнерів від багатства нашого краю! І в такі моменти просто переповнює гордість від того, що ти – українець, що ти – кам’янчанин! – відверто розповідає Олександр ЗАЯЦЬ, топ-менеджер ГК «Нова Будова».

– Олександре, розкажіть, якою була роль Вашої компанії на цій зустрічі?

– Ми поїхали в якості власника інвестиційної програми, так званого посівного інвестора. Міська влада запросила нас на цю почесну роль з огляду на специ­фіку нашої діяльності та 14-річний досвід у ній. А саме – будівництво, розвиток і просування (девелопмент) територій та об’єктів нерухомості з подальшою їх експлуатацією та обслуговуванням.

До відома читачів: на сьогодні ГК «Нова Будова» має два великі проекти. Перший – це збудований комплекс «Нова Будова-1» площею 8,5 га, в якому вже проживають близько 1500 мешканців. Другий – Living Park «Нова Будова-2», який розпочали будувати 2017 року та планують завершити 2025-го. Він складатиметься з восьми 9-поверхових будинків, відкритого басейну з пляжем та розвинутою інфраструктурою.

– Нам відомо, що інвестори зацікавилися співпрацею з вами. Що саме їх привабило?

– Концепти житлових комплексів від «Нової Будови», а саме – ті цінності, які ми закладаємо в поняття «Living Park». І це для нас є досягненням і перемогою.

У грудні 2018 року ми ввійшли до TOП-10 найкращих житлових комплексів України за версією Європейської асоціації розвитку бізнесу та отримали відзнаку Busi­ness Award-2018 у Міжнародному бізнес-форумі в Одесі. Цього ж разу нашу працю і продукт визнали представники бізнес-еліти Франції, Великобританії

та ОАЕ. І це надало більшої рішучості та впевненості у власних діях. Майже одразу після повернення з Франції у нашій компанії було змінено формат управ­ління та створено стратегічну наглядову раду заради ефективнішого освоєння нових ринків та напрямків діяльності.

– Які саме цінності Ви закладаєте в концепт «Living Park»?

– Головною ідеєю комплексів є «All inclusive inside, outside and insight» з власною екосистемою. Усе це робиться заради того, аби це були не просто житлові масиви, а середовища, де хочеться жити, навчатись, працювати та відпочивати.

– Олександре, які подальші плани у ГК «Нова Будова»?

– Ми знаємо, що нам є до чого прагнути, чимало змінювати та вдосконалювати. Плануємо перетворити нашу компанію на девелоперську, яка створює, розвиває та масштабує власні комерційно-­соціальні концепти житлових комплек­-сів. Ми плануємо вихід на регіональний рівень, а в майбутньому трансформувати в національну програму, аби якомога більше українців стали мешканцями «Living Park’ів».

Користуючись можливістю, вкотре хочемо подякувати кам’янчанам за до­віру, співпрацю та віру у майбутнє наших проектів!

Ніна ЛЯНСКОРУНСЬКА.