Середа, 24 Квітня 2024 р.
19 Квітня 2019

ІМЕНИННИЦІ-РЕКОРДСМЕНКИ

Марія МО­КОМОЛОВА24 квітня 100-річчя відзначатиме мешкан­-ка с.Мілівці Марія МО­КОМОЛОВА. Попри поважний вік, жінка обожнює читати газети та жур­нали, цікавиться політикою. Часто згадує і своє буремне життя, а пережити їй довелося немало.

У війну, доки чоловік на фронті захищав Батьківщину, вона з маленьким сином Віктором працювала у військовому шпиталі. У повоєнні роки трудилася і економістом, і бухгалтером. Ця тендітна, але вольова жінка виховала двох синів, нині радіє внукам й правнукам.

Багатий квітень на ювілярок і в Китайгородській ОТГ.

Євгенія ГОРАШ15 квітня славний ювілей – 90-річчя – святкувала чудова жінка, мама, бабуся, прабабуся Євгенія ГОРАШ, яка народилася в Китайгороді.

Надія СТАСИШИНАНа її долю випало нелегке життя: пережила голодомор 1932-1933 років, лихоліття війни та післявоєнну відбудову. Вже у 16-літньому віці пішла працювати в колгосп «Перемога». 1949 р. зустріла судженого Івана, з яким прожила 49 років. Народила і виховала разом із чоловіком двох прекрасних дітей – сина Василя та доньку Галину. Дочекалася внуків і правнуків. Євгенія Антонівна завжди вражала стійкістю, оптимізмом, любов’ю до життя.

90-річ­-ний ювілей 14 квітня відзначила ще одна китайгородчанка Надія СТАСИШИНА. На долю Надії Мойсеївни випало розкуркулення, голодомор, війни. У її спогадах про дитячі роки, молодість, зустріч із коханим, шлюб, народження донечки переплі­таються радість і сум, усмішка та сльози. Все життя вона важко працювала в колгоспі. Багато років співала у церковному хорі.

І нині, незважаючи на поважні роки, допомагає рідним по гос­подарству. Навіть молодь нади­-хає життєрадісністю, мудрістю й вірою.