Четвер, 25 Квітня 2024 р.
31 Травня 2019

«МЕДІА-ПРОСТІР. ПОЛІТИКУМ. ЄВРОІНТЕГРАЦІЯ»

Саме під такою назвою 17-18 травня на базі ПДАТУ відбувся ІІ Подільський молодіжний форум, який традиційно складався із двох частин: політологічної і журналістської.Саме під такою назвою 17-18 травня на базі ПДАТУ відбувся ІІ Подільський молодіжний форум, який традиційно складався із двох частин: політологічної і журналістської.

Політологічну частину представили спікери: начальник СК ГУНП у Хмельницькій області, підполковник поліції Інна Глега та військовий інст­руктор Центру розмінування майор Андрій Романович.
Другу частину форуму – журналістську – представляв письменник, тележурналіст телеканалу «Еспресо ТВ» Василь Зима, який розповів про реалії та перспективи розвитку сучасної тележурналістики. Жвава дискусія відбулася довкола проблем сучасних інформаційних впливів і потоків.
Організатор заходу – «Центр Громад», а серед співорганізаторів – місцеві виші, зокрема К-ПНУ (організатор, доцент кафедри журналістики К-ПНУ імені Івана Огієнка Оксана Почапська) та ПДАТУ (координатор, кандидат філологічних наук, завідувач кафедри іноземних мов Ірина Гуменюк).
– Цьогорічний форум – це вже другий такий захід, який проводиться в місті для студентів журналістських і політологічних відділень, учнів старших класів, а також активних представників місцевого населення, – розповідає Оксана Іванівна. – Намагаємося щоразу запрошувати спікерів з активною життєвою позицією, тих, які впритул пов’язані з євроінтеграційними процесами, які чітко розуміють поняття інформаційного простору, інформаційного впли­ву, а також знають механізми за­хисту від інформаційних впливів.
Шкода, що кам’янецька молодь і активна громада міста дуже пасивно ставляться до таких освітніх заходів. Насправді, подібні форуми є корисними не лише з точки зору отримання нової інформації, вони є відмінним шансом зрозуміти, чому і як в Україні можна знайти шляхи для самореалізації, познайомитися з потенційними роботодавцями, налагодити зв’язки. Мобільність, готовність вчитися, розуміння стратегії руху в сучасному суспільстві – це стартова лінія для успішного життя в Україні.

Ольга ГОЛУБ.