Четвер, 28 Березня 2024 р.
27 Вересня 2019

ЗЕМЛЮ ВІДСТОЮЮТЬ МИРНО

Минулої п’ятниці фермери, аграрії, люди, яким небайдужа доля української землі, ви­йшли на мирну акцію-протест «Ні продажу землі іноземцям». Її вже назвали наймасштабнішою акцією аграріїв за попередні декілька років, адже було задіяно 15 областей, майже тисячу одиниць техніки і близько 15 тис. людей, що прагнуть відстояти інтереси держави та українців.

Зі своєю технікою на трасу в с.Гуменці виїхали й мешканці Кам’янеччини та сусідніх ра­йонів. Опісля до всіх, хто забажав відстоювати свою позицію, звернувся член правління Всеукраїнської аграрної ради, голова «Асоціації сільгоспвиробників Поділля» Ігор ГАЙ.
– Хочу подякувати всім, хто прийняв моє запрошення взяти участь у живому ланцюжку проти продажу землі іноземцям, людям, які «за» обговорення з профільними асоціаціями Закону про ринок землі. Акція, котру ми провели, була аполітичною. До цього заходу долучилися не лише аграрії, а й містяни, бізнесмени, воїни АТО, представники різних політичних сил. Словом, ті, кому не байдужа доля українських земель і майбутня цілісність нашої України.
Напевно, можуть виникнути запитання, чому вийшли люди, адже по телевізору президент сказав, що купуватимуть і продаватимуть тільки українці?
25 вересня уряд передав на розгляд ВРУ законопроєкт, де прописано норму придбання землі українськими компаніями з іноземними інвестиціями, а це ще більш зухвало, ніж купівля іноземними фермерами.
Тому мусимо зробити все, аби запропонований нам закон був проукраїнським, аби в майбутньому наші діти не відчували себе гостями на рідній землі.