Четвер, 28 Березня 2024 р.
27 Вересня 2019

СІМ’Я, СИЛЬНА БОГОМ

Канцлер Кам’янець-Подільської римо-католицької курії о.Павло Басистий, Валерій Каспров, єпископ Леон Дубравський, Олександр Бучковський, Тарас БанасПід таким гаслом 20-22 вересня у Вінниці проводився Все­український конгрес родин, який зібрав не лише подільську римо-католицьку спільноту і священнослужителів греко-католицької, православних та протестантських церков, але й представників ісламської спільноти і місцевої влади.

Протягом трьох днів учасни­ки конгресу мали нагоду взяти участь у Хресній Дорозі у Шар­городі, вислухати конференції
на сімейну тематику спеціаль­но запрошених гостей із Польщі, Франції, Бельгії та свідоцтва багатодітних християнських сімей. Захід закінчився велелюдним сі­мейним маршем вулицями Він­ниці та урочистою Службою Божою (яка, до речі, тієї неділі була єдиною на цілу дієцезію), яку очолив Посол Ватикану в Україні, архієпископ Клаудіо Гуджеротті, кот­рий передав привітання та благословення від Папи Франциска.
Це сімейне свято є частиною Року Родини, яким 2019-й проголосила Всеукраїнська рада церков і релігійних організацій, щоб звернути увагу на цінність сім’ї як основної клітини суспільства та першої школи людяності й любові. Тому на заході не забракло представників Духовної ради Кам’янця-Подільського, зокрема секретаря Тараса Банаса та координатора Молитовних сніданків Валерія Каспрова. Адже незалежно від наших конфесійних та політичних поглядів об’єднує одна істина: країна міцна сім’єю лише тоді, коли сім’я сильна Богом.

Олександр БУЧКОВСЬКИЙ, прессекретар Духовної ради церков міста.