П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
27 Вересня 2019

ПЕРЕМОЖНА КАЙНА

Днями новопризначений очільник поліції Хмельницької області Анатолій ЩАДИЛО привітав кінологічну команду із вдалим виступом у чемпіонаті Нацполіції з багатоборства кінологів. Приємно, що нагороду отримав і кам’янчанин Костянтин ЧЕМЕРИС разом із вівчаркою Кайною.

Поліцейський із чотирилапою розумницею стали найкращим в Україні тандемом із пошуку стріляних гільз, а також продемонстрували один із найкращих результатів у категорії «Затримання правопорушника». А в загальному підсумку відкритого чемпіонату Нацполіції з багатоборства кінологів посіли VI місце.
Відкритий чемпіонат проводився на Житомирщині, в ньому змагалися 41 учасник із 27 команд поліції, Збройних сил України та кримінально-виконавчої служби. До складу команди, що представляла Хмель­ниччину, крім Костянтина, вві­йшли начальник обласного кінологічного центру поліції Олек­сій Дяк і провідний фахівець центру Сергій Сівко. Упродовж трьох днів кінологічні пари змагалися в доланні сму­ги перешкод, пошуку по сліду, затриманні порушників.
– Наша пара здобула абсолютну першість, – розповів Олексій Дяк. – Адже в інших категоріях було по декілька переможців, а у цій Кайна виявилася єдиною соба­-кою, яка знайшла всі три стріляні гільзи. А це дуже важливе вмін­ня при розкритті злочинів, вчинених із застосуванням вогнепальної зброї. Адже саме гільзи є одним із ключових доказів.
Кайні та її наставнику не­одноразово доводилося розшукувати людей і виходити на слід злочинців. Як розповів у коментарі «Подолянину» Костянтин, їхній тандем існує вже три роки. Дресирувати вівчарку розпочав, коли їй виповни­лося 2 місяці. До­помагав йому фахівець обласного кінологічного центру Сергій Почапинський. До речі, торік вихованка Кос­тянтина Чемериса виборола ІІ міс­це під час Міжвідомчого багатоборства в Україні у нормативі «Патрульно-розшу­кова собака».
Під час нагородження головний поліціянт області вручив Костянтину та команді кінологічного центру подяки за хорошу роботу та вдалий виступ у чемпіонаті, а красуні Кайні дістався смачний презент.
Уже у ці вихідні Костянтин Чемерис вирушить на змаган­-ня до Межигір’я. Там ще одно його вихованка – спанієлька Джесіка – боротиметься за перемогу, шукаючи наркотичні речовини.

За матеріалами ГУ Нацполіції у Хмельницькій області.