Четвер, 25 Квітня 2024 р.
11 Жовтня 2019

ЯК ПІДНЯВСЯ КАМ’ЯНЕЦЬКИЙ ЦЕМЕНТ

Василь Вірастюк, Кевін Маккеон та Павло ГорішевськийВстановленням рекорду, насиченою розважальною програмою, фотозонами, десятками пізнавальних екскурсій і майстер-класів, штампуванням цементних магнітиків, розписом печива, розіграшем солідних подарунків і ситним смачним обідом, – так 4 жовтня компанія «CRH» відзначила 20 років діяльності в Україні, влаштувавши свято на території АТ «Подільський цемент».

– 20 років для «CRH» – це вагомий шлях, який ми пройшли разом із нашими працівниками та партнерами, – наголосив голова прав­ління «Подільського цементу» Кевін МАККЕОН. – Наш цемент добре відомий в Україні завдяки високій якості, надійності та безпечності. Багато масштабних інфраструктурних об’єк­-
тів – будівництво залізничних тунелів, аеропортів, спортивних споруд чи дорожнє будівництво, реалізуються з використанням нашої продукції. Такий високий результат став можливим завдяки злагодженій і стабільній роботі нашої команди. Кожен працівник тут відчуває відповідальність за спільний результат.
У день свята завод буквально оголив душу, відчинив­ши двері сотням кам’янчан і гостям міста. Зокрема, завітали школярі з учителями, танцювальні колективи, анімато­-ри і… десяток кремезних, мужніх, широкоплечих важкоат­летів, які вигравали на сонці рель­єфними м’язами і неабияк потішили публіку харизмою. Йдеться про представників Федерації стронгмену України на чолі з відомим силачем, володарем титулу «Найсильніша людина світу» Василем ВІРАСТЮКОМ, які символічно того дня вписали свої імена до Книги національних рекордів Украї­ни, подужавши понад 3 тонни цементу «CRH».
Вантаж розмістили на спе­ціально змонтованій залізній платформі, на яку поклали сто дванадцять 25-кілограмових мішків із цементом. Разом із платформою вага становила 3225 кілограмів. Це на 25 кілограмів більше, ніж спочатку задекларували силачі.
Спершу хлопці добряче розім’ялися: навіть оком не моргнувши, вони підняли дві тонни. Щойно адреналін прилинув у кров, атлети взялися за другий етап, додавши ще 600 кілограмів. Після такої розминки на платформі з’явилися фінальні 600 кілограмів, а у хлопців – три спроби на рекорд. Підбадьорювальні слова президента Федерації Сергія КОНЮШКА, сотні захоплених очей і затамованих подихів… І ось, за командою Вірастюка: «Іііііі… РАЗ!» – платформа – над землею, шалені оплески, спалахи фотокамер і облегшений видих атлетів.
– Не люблю хизуватися досягненнями, але хлопці цього варті. Ми разом встановили чимало як особистих, так і командних досягнень, які також увійшли до Книги рекордів, – ділиться головний силач України Василь Ярославович. – Тягнули різні автомобілі, зокрема увісьмох проволочили цілих п’ять метрів кар’єрний самоскид вагою триста шістдесят вісім тонн. Тому ідею представників «Подільського цементу» підтри­мали залюбки.
Багато чого вважають неможливим, доки це не зроблять. Така вага – це перша спроба в Україні. До слова, хлопці сьогодні підняли приблизно невеличкий одноповерховий будинок.
У коментарі «Подолянину» експерт Національного реєстру рекордів України Павло ГОРІШЕВСЬКИЙ, який власне й фіксував встановлення рекорду в категорії «Людські досягнення» і який є частим гостем нашого міста, детально пояснив склад­ність спроби:
– Стронгмени самі напередодні вирішили, що здатні взяти таку вагу – на одного з них припало близько трьохсот двадцяти кі­лограмів. Надскладно це робити, коли потрібно піднімати в команді. Адже в кожного з атлетів різна швид­кість скорочення м’язів, несинхронна. Тому в ці мілісекунди певне додаткове навантаження (100-200 кілограмів) може переходити на сусіда.

Ольга ГОЛУБ, Галина МИХАЛЬСЬКА.