П'ятница, 29 Березня 2024 р.
25 Жовтня 2019

ДО ЕКООСВІТИ РАЗОМ З АМЕРИКАНЦЯМИ

Кам’янець-Подільський відвідала американська делегація. Її очолили фахівці з екологічної освіти Міжнародної екологічної орга­нізації «Корпус Землі» Ентоні Елісон, Чарльз Ленокс та Ненсі Фішер-Елісон. Основна мета приїзду – знайомство з Кам’янець-Подільським ботанічним садом, НПП «Подільські Товтри», обмін досвідом і пошук нових ідей.

Співпраця нашого міста із «Корпусом Землі» розпочалася торік, коли Кам’янець-Подільський ботанічний сад ПДАТУ взяв участь у X Варшавському міжнародному конгресі з питань освіти в ботанічних садах. Тут кам’янчани завдяки отриманому гранту презентували свої напрацювання в напрямку головної теми – «Приведення природи до міста».
– Ми включили ваше місто до програми перебування в Україні, щоб розпочати співпрацю з українськими ботанічними садами. Хочемо зрозуміти, в якому напрямку рухається ваш парк, які послуги надає і як планує розвиватися, – каже Тоні Елісон. – Бо наша мета – обмін досвідом. І нам також потрібні нові ідеї.
У НПП «Подільські Товтри» робоча зустріч відбулася з метою налагодження обміну між США та Україною в напрямку розвитку програм з екологічної освіти. Адже «Подільські Товтри» і наш ботсад є майданчиками, які особливо підходять для розвитку таких програм: території багаті на біорізноманіття, мають необхідну інфраструктуру, фахівців з екологічної освіти та охорони нав­колишнього середовища. Їхнє розташування забезпечуватиме широкий доступ громадськості й даватиме можливість виконувати функції регіональних центрів екологічної освіти.
Загалом візит американських освітян в Україну включає відвідування ботанічних садів та інших природоохоронних і освітніх установ Києва та Львова. Після цієї поїздки і наступної підготовчої роботи передбачається зустрічний візит української групи в Сієтл.

Підготувала Вікторія КОЖЕВНІКОВА.