Четвер, 18 Квітня 2024 р.
1 Листопада 2019

ВІЙНА ЦИНІЧНО ЗАБИРАЄ ЦВІТ НАЦІЇ

Національна академія сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного 26 жовтня на офіційній сторінці закладу у фейсбуку вшанувала пам’ять свого випускника і нашого земляка, який віддав життя, захищаючи Україну:

«Сьогодні п’ята річниця від дня загибелі випускника Національної академії сухопутних військ 2010 року, золотого медаліста, капітана Да­на Колісника.
Після завершення навчання в нашому навчальному закладі за фахом «Бойове застосування та уп­равління діями підрозділів військової розвідки та спеціального призначення» юнак продовжив службу в одному з підрозділів спецпризначення.
За успішно виконані завдання в зоні проведення антитерористичної операції Указом Президента України від 21 серпня 2014 р. капітан Дан Колісник був нагороджений орденом Богдана Хмельницького III ступеня.
На жаль, виконуючи чергове бойове завдання 26 жовтня 2014 р., офіцер загинув.
Указом Президента України №892/2014 від 27 листопада 2014 р. капітана Дана Колісника нагоро­джено орденом «За мужність» III сту­пеня (посмертно).
Пам’ять про героя вічно житиме у наших серцях…».
Дан родом із села Калиня, навчався в Кульчієвецькій школі, а потім – у Кам’янець-Подільському ліцеї з посиленою військово-фізичною підготовкою.
24-річного хлопця, командира роти розвідки, капітана, люб­лячого батька хлопчиків-двійнят поховали в Червонограді, звідки родом його дружина. Проте на цвинтарі села Калиня йому теж встановлено пам’ятник, поруч із портретом капітана на пам’ятнику закарбували й імена його побратимів, яких він намагався врятувати ціною власного життя. Також у рідній Кульчієвецькій школі встановлено меморіальну дошку Герою.
– Честь, присяга та виконання військового обов’язку для Дана були понад усе, – під час траурного мітингу в с.Калиня п’ять років тому зазначив бойовий командир загиблого. – Він завжди прагнув стати найкращим, постійно вдосконалювався, вільно розмовляв англійською. Був взірцем для бойових товаришів і друзів, мав чимало відзнак та нагород. Розвідрота назавжди втратила свого командира, військова частина – найкращого офіцера… Війна не обирає, цинічно забираючи цвіт української нації.