Вівторок, 23 Квітня 2024 р.
17 Січня 2020

ВИ ГОТОВІ ДО КОДУВАННЯ?

Нагадуємо, що з 20 січня глядачі супутникових антен втратять доступ до 23 українських каналів через кодування їхніх сигналів: СТБ, ICTV, Новий канал, М1, М2, «Оце», «1+1», «2+2», ТЕТ, «ПлюсПлюс», «УНІАН», «Бігуді», «Інтер», НТН, К1, К2, «Мега», «Піксель», Zoom, «Enter-фільм», «Україна», НЛО ТБ, «Індиго TV».

Як уже повідомляв «Подолянин», це ніяк не вплине на тих, хто користується послугами кабельного телебачення або через приставку Т2 отримує трансляцію українських центральних каналів.
Аби й надалі дивитися улюблені програми через супутник, доведеться купити спеціальний тюнер із вбудованою системою кодування Verimatrix. В інтернет-магазинах його можна придбати за 1099 грн. На ньому має бути обов’язкове маркування «УТБ» («Українське телебачення»). Після цього потрібно підключитися до офіційних посередників – XtraTV або Viasat – й обрати зручний абонентський пакет. Наприк­лад, XtraTV має 7 пакетів. Найдешевший – 55 грн/міс., найдорожчий – 189 грн/міс. Водночас Viasat пропонує 5 тарифних пакетів, вартість яких коливається від 69 до 249 гривень на місяць.
Як альтернативу супутниковому ТБ експерти радять також інтернет-телебачення, яке дає можливість диви­тися фільми і передачі на різних пристроях та в будь-яких місцях.

За матеріалами Центру громадського моніторингу і контролю.