Субота, 20 Квітня 2024 р.
7 Лютого 2020

МІЛЬЯРДИ ПОКИ У МРІЯХ

«На ремонт доріг Хмельниччини заплановано безпре­цедентну суму коштів», – така інформація Служби автомобільних доріг у Хмельницькій області неабияк зацікавила кам’янчан.

Одразу ж почали мріяти, що із анонсованих понад трьох мільярдів гривень щось та й перепаде нам, наприклад, на продовження ремонту об’їзної вулиці Привокзальної. Кожен селянин Кам’янеччини згадав розбиті шляхи, аварійні мости у своїх селах… На державні гроші розраховували всі, адже без них такі масштабні роботи не потягне жоден місцевий бюджет. Але щось ми всі надто розмріялися, бо, як з’ясу­валося, якраз про кам’янецькі дороги не йдеться.
За інформацією вищезгаданої служби, у недавній постанові Кабміну переважно йдеться про ремонт Дунаєвецької об’їзної. А наша? Про неї забули, чи вирішили зупинитися на півдорозі? Хоча б докинули грошей, щоб доробити розпочате.
Як, наприклад, ділянку вулиці Привокзальної – від Пів­нічної до Князів Коріатовичів.
Ще восени «Подолянин» писав, що будівельна організація ПП ВКФ «Будмонтажсервіс», яка виграла тендер на ремонт цієї черги робіт, максималь­но швидко виконувала їх, аби встигнути до холодів. Хоча пра­цювали оперативно, але, за словами спеціалістів, виконували все за стандартами й витримками. Того шару асфальту, який встелили, було достатньо для проїзду взимку.
А верхній шар – вирівнювальний – запланували постелити навесні, бо чекали грошей на завершення робіт і сприятливої погоди.
Тим часом на дорозі вже з’являються ями – про це пишуть кам’янчани в соцмережах. Проте, як прокоментували майстри, які займалися ремонтом цієї ділянки, дорога недобудована, ще не встелений верхній шар асфальту, тому і виникла така прикра ситуа­ція. Щойно надійдуть гроші на завершення ремонту і дозволятиме погода, зроблять усе за державними стандартами. Будівельники щиро вірять – гроші таки надійдуть у повно­-му обсязі, адже шкода, якщо практично збудовану дорогу розтрощить безгрошів’я.
Нагадаємо, що ремонт об’їз­ної був запланований у декілька етапів. Перший із них – ремонт Північної завершився позаторік. Другий етап – ремонт Привокзальної на початку загальмувався через негаразди з тендерами та перекиданням державою коштів для продовження робіт на «Тещиному язику», але восени минулого року таки стартував.
Третій етап передбачає ремонт дорожнього покриття від гуртового ринку до заводу «Електрон».
Чи варто сподіватися на гро­ші для продовження ремонту об’їзної, ми запитали в заступника міського голови Сергія БАБІЯ.
– Надія завжди є, а грошей поки немає, і не знаємо, коли будуть. Ремонт об’їзної фінансується із Державного бюджету. Попередні суми, що виділялися, одразу ж освоювали. На продовження наступних робіт поки кошти не надходили, – повідомив Сергій Віталійович.
Тому всім нам залишаєть­ся лише продовжувати чекати анонсовані мільярди на гар­ні дороги і сподіватися, що в наступних постановах Кабінет Міністрів таки згадає Кам’я­неч­чину.