Субота, 20 Квітня 2024 р.
4 Травня 2020

«ЗОЛОТА ДЗИҐА» ДІСТАЛАСЯ КАМ’ЯНЧАНЦІ

Вчора, 3 травня, під час онлайн-церемонії четвертої національної кінопремії «Золота Дзиґа-2020», стало відомо, що кам’янчанка Антоніна Белінська стала переможницею кінопремії в номінації «Найкращий дизайн костюмів» за роботу у стрічці «Захар Беркут».

Це спільний українсько-американський художній фільм 2019 року режисерів Ахтема Сеїтаблаєва та Джона Вінна, екранізація однойменної історичної повісті «Захар Беркут» Івана Франка.
Цього року премію «Золота Дзиґа» вручали у 22 номінаціях. Загалом до участі у кінопремії було подано 88 повнометражних та короткометражних стрічок.
Це не перший проєкт мисткині у кіноіндустрії. Зокрема, як професійний художник по костюмах для кліпів, реклами і кіно, Антоніна долучилась і до створення першого українського фентезі «Сторожова застава» за однойменною книгою Володимира Рутківського.
Дізнатися більше про творчість нашої землячки можна з інтерв’ю, яке пані Антоніна дала для «Подолянина» в січні 2017 року. Стаття під назвою «Вся сіль в деталях» доступна на сайті газети.