П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
5 Травня 2020

ПОДІЛИСЬ РОДИННОЮ ІСТОРІЄЮ

До Дня пам’яті та примирення та до 75-ї річниці перемоги над нацизмом Український інститут національної пам’яті започаткував безстрокову акцію у соціальних мережах «Родинні історії війни». Про цей йдеться на сторінці інституту у фейсбуку:

«Друга світова війна не оминула жодної української родини. Захищати своїх рідних та свій дім від ворога до лав Червоної армії пішло понад 7 мільйонів українських синів і доньок. В арміях союзників воювали 250 тисяч, а в Українській повстанській армії – понад 100 тисяч вояків.
Спільна перемога над нацизмом була б неможливою без внеску українців – без незламності та людської гідності сотень тисяч звичайних людей. За кожною із наведених цифр стоять долі конкретних людей. Без їхніх історій наша пам’ять про Другу світову не буде цілісною.
Закликаємо усіх поділитися родинними історіями, пов’язаними з Другою світовою війною. Публікуйте свої розповіді у соцмережах під хештегом #РодинніІсторіїВійни, додайте фотографію героя розповіді і по можливості на один із нижніх кутів світлини накладіть зображення маку пам’яті».
Також УІНП закликав заклади освіти розмістити на своїх інтернет-ресурсах історії, які стосуються навчальних установ і пов’язані з подіями Другої світової війни.

Найзворушливіші історії Український інститут національної пам’яті поширюватиме на своїй фейсбук-сторінці.