Четвер, 25 Квітня 2024 р.
26 Червня 2020

ЧИ НАЛЯКАЮТЬ ПІШОХОДІВ НОВІ ШТРАФИ?

Любите випробовувати долю і перебігати дорогу в невстановленому місці та ще й перед автомобілем? Тоді готуй­те гаманці, аби сплатити штраф, розмір якого незабаром суттєво зросте.

Ще на початку червня народні обранці в першому читанні підтримали відповідний законопроєкт, який передбачає збільшення штрафів для пішоходів. Ініціатори цього документа вважають, що нині значна кількість ДТП відбувається саме з вини пішоходів. Тому якщо не доходить словами – треба карати гривнею.
Отож, за невиконання пішоходами сигналів регулювання дорожнього руху, перехід проїжджої частини у невстановлених місцях або безпосередньо перед авто, що наближаються, невиконання інших ПДР – штраф у розмірі 255 грн. Нагадаємо, що нині таке порушення карається попередженням або ж штрафом 51 грн. За такі ж дії, але вчинені напідпитку, розмір покарання збільшується майже вдвічі – 510 грн, а створення аварійної ситуації обійдеться пішоходу в 680 грн.
Останній вердикт – за нардепами. Але чи дисциплінують підвищені штрафи порушників зі стажем, чи «працюватимуть» лише на папері, побачимо вже незабаром.