П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
29 Січня 2021

ПІВ СТОЛІТТЯ ЛІДЕРСТВА

Ось уже пів століття АТ «Подільський цемент» є одним із найбільших флагманів виробництва цементу нашої країни. 50 років вдосконалення та модернізації, впровадження сучасного обладнання і технологій, ведення чесного й прозорого бізнесу.

ОСНОВА УСПІХУ – ДОСВІД І ЗГУРТОВАНІСТЬ

Керуючий компаніями CRH Фредерік ОбеІсторія підприємства ведеться з 29-30 грудня 1970 р. Бо тоді було розпа­лено першу обертову піч, а Державна комісія прийняла в експлуатацію першу технологічну лінію Кам’янець-­По­дільського цементного заводу потужністю 600 тисяч тонн цементу за рік.
У травні 1999 р. ПАТ «Подільський цемент» увійшло до складу міжнародної компанії з виробництва будівельних матеріалів CRH, вже у 2008-2011 рр. пройшло повну модернізацію та перейшло на сучасний екологічно безпечний сухий спосіб виробництва цементу. Вартість інвестиції склала понад 300 млн євро. 2016 рік став поворотним моментом для CRH в Україні: три цементні підприємства компанії почали позиціонувати свою продукцію на ринку єдиним портфелем під єдиним брендом «CRH».
Сьогодні ми святкуємо 50-річний ювілей нашого підприємства, основою якого є найцінніше – наші працівники, праця яких – яскравий приклад того, як, володіючи безцінним багаторічним досвідом і величезним потенціалом, можна досягти високої економічної ефективності виробництва, ввійти до числа провідних представників цементної промисловості країни.
Ми впевнені, що міцні трудові традиції, високий професіоналізм та компетентність керівництва, всіх співробітників допоможуть заводу і надалі зберігати лідируючі позиції на ринку.
Ми вдячні нашим постійним клієнтам за довіру, пишаємося налагодженою співпрацею з органами виконавчої влади міста Кам’янця-Подільського та району і, звичайно, з Хмельницькою обласною державною адміністрацією.
Нашим головним пріоритетом, беззмінно, залишається безпека працівників. Ми соціально відповідальна ком­панія з чіткими позиціями підтримки громади.
Керівники вітають усіх з ювілеєм та висловлюють повагу за вагомий внесок у розвиток підприємства, за відповідальне ставлення до роботи, енту­зіазм. Ми цінуємо кожного.
Привітати найкращих завітали керую­чий компаніями CRH Фредерік ОБЕ та операційний директор CRH в Україні
Філіп РАЙХ.
Філіп Райх– Успіх компанії не прийшов сам по собі. Це було досягнуто завдяки наполегливій роботі колективу та постійному прагненню до розвитку заводу, – зазначив Фредерік Обе. – Ми пам’ятаємо і вдячні тим, хто в далекі 60-70-ті роки побудував завод, хто створив колектив, заклав традиції нового підприємства. Їхніми руками закладено фундамент, на якому «Подільський цемент» успішно росте та розвивається. Дякую всім, хто стояв біля витоків молодого заводу, і тим, чия сумлінна праця розвивала завод до сьогодні.

А Філіп Райх у вітальному слові зауважив:

– Вітаю вас із 50-річчям Подільського цементного заводу. 50 років безперервної діяльності – найкращий доказ успіху компанії, успіху вас як команди заводу. Ви можете пишатися досягнутим і можете бути впевнені в тому, що завод розвиватиметься та вдос­коналюватиметься.
Ваш досвід, ваша згуртованість – це основа успіху роботи CRH у Кам’янці Подільському, основа успіху заводу сьогодні та, безперечно, також у майбутньому.
Святкуйте цю велику подію, пишайтеся тим, що ви є частиною сучасної компанії та сучасного виробництва.

КОЛИ ПРАЦІВНИКИ – ЦЕ РУШІЙНА СИЛА

Віднедавна підприємство очолює Анна ДІАКОВА.

– 50-й ювілей – значущий день у літописі підприємства, коли ми святкуємо наш успіх і досягнення. День, коли ми дякуємо нашим ветеранам виробництва, співробітникам, колегам, партнерам і клієнтам за їхню підтримку та вірність, – зазначає Анна Діакова. – Цього дня хочу побажати кожному здоров’я і сімейного благополуччя, нехай виробничі будні будуть наповнені задоволенням від виконаної роботи й досягнутих результатів.
Переглядаючи історичну хроніку, фотовиставку про історію нашого підприємства, я захоплююся людьми, які збудували завод, випустили першу продукцію, а скільки душі та надії вкладено в кожен куточок заводу. Низький уклін їм і величезне спасибі за працю і за те, що зберегли підприємство в лихі часи змін.
Минуло пів століття із часу запуску першої печі, перших тонн клінкеру і цементу. За цей час два покоління співробітників змінилися на підприємстві та два кардинально відмінні способи виробництва клінкеру і цементу довелося побачити нашому підприємству.
Завод зарекомендував себе як надійне передове підприємство завдяки згуртованому колективу, ефективному управлінню
та сумлінній праці кожного зі співробітників.
І сьогодні підприємство продовжує розвиватися – сучасне обладнання забезпечує високу якість продукції, ми продовжуємо покращувати умови праці та підвищувати дисципліну у сфері охорони праці, працюємо над зниженням аварійних зупинок устаткування і підвищенням продуктивності, покращуємо зовнішній вигляд заводу, вкладаємо сили в навчання і розвиток нашого персоналу, а так само створюємо привабливі умови для наших клієнтів. Це наша сторінка в історії «Подільського цементу».
Вперед у майбутнє! З новими продуктами, з новими навичками, з новими партне­рами, з новими технологіями, як мінімум ще на 50 років.
Андрій ЛубкоНа АТ «Подільський цемент» 27 січня відзначили лідерів підприємства. Іні­ційована самими працівниками програма «Наші лідери» вже два роки збирає навколо себе найкращих працівників підприємства. Програма має підтримку керівників і вважається почесною відзнакою для активних та ініціативних працівників заводу. Ці номінації покривають усі сфери діяльності.
– Цього всього не було би без нашого колективу, – продовжує директорка. – Саме тому ми хочемо детальніше розповісти про переможців програми «Наші лідери». Це прос­ті трударі, які добре знають, як це працювати в нічні зміни, постійно розвиватися і попри все обожнювати свою роботу.
Так, цьогоріч ми маємо рекорд за високі показники надійності цементного млина №13 2020 року.

Секретом успіху поділився інженер-­механік АТ «Подільський цемент» Андрій ЛУБКО.

– Завдяки гаслу компанії CRH «Ми – єдина команда» та дякуючи колегам за злагоджену роботу, пунктуальність, вчасне реагування на аварійні ситуації, нам вдалося досягти таких результатів. Розуміння, підтримка керівників та ефективне проведення ремонтних робіт у 2019-2020 роках стали запорукою отримання гідних показників ефективності млина №13. Сподіваюся, що ці результати будуть перевершені наступного року. Головне – ми маємо мету, злагоджену командну роботу, тому підкорення нових вершин не за горами.
Олександр Колісник

У цьому ж переконаний ще один переможець у номінації «Команда, яка подала найбільшу кількість сировини», гірничий майстер Олександр КОЛІСНИК. Розповідаючи про колег по зміні, неодноразово називає їх: «Мої – найкращі», й така взаємоповага і підтримка не можуть не тішити.

– На підприємстві я працюю 28 років, – розповідає Олександр Іванович. – За ці роки багато змінилося, працювати стало набагато легше, більшість процесів переведено в автоматизований режим. Замість елект­ричних екскаваторів використовуємо дизельну техніку. Беззаперечно виконуються всі вимови та правила з ОП. Коли починав кар’єру на підприємстві, зміна складалася з 32 осіб, нині цю роботу виконують 8. У минулі роки за зміну (12 годин) подавали мак­симум 8 тис. тонн вапняку, сьогодні – до 10,5 тис. тонн. Змінилося багато працівників, наразі в моїй зміні унікальне поєднання до­свіду та нових поглядів на виконання процесів.
Головне для мене – безпека моїх працівників і виконання роботи вчасно та якісно. Ми орієнтуємось і на те, щоб зміна, яка приходить на роботу після нас, мала змогу працювати комфортно та продуктивно.
Ми – одна команда, яка працює в успішній компанії, яка дає можливість кар’єрного зростання, вдосконалення. Це компанія, головною цінністю якої є люди.
Петро Гурський
Другий рік поспіль звання «Найкраща зміна» – за зміною, яку очолює Петро ГУРСЬКИЙ.

– До складу моєї команди входять 22 працівники з великим досвідом роботи на підприємстві, – розповідає Петро Олександ­рович. – Більшість колег працюють на за­-воді з 2011 року. Думаю, вирішальним фактором стали досвід, відповідальність та те, що працівники орієнтовані на довготривалу і стабільну роботу підприємства, на розвиток, вдосконалення бізнесу. Хочу подякувати керівникам інших змін та їх працівникам
за підтримку і професіоналізм, робота нашої зміни переважно залежить від отриманих результатів від попередньої зміни. Вважаю, це результат командної роботи, злагодженос­ті та досвіду. Для нас відзнакою є показники клінкеру, цементу та сировинного борошна.
Бажаю успіхів та процвітання підприємству.

Чимало цікавого дізнаємося і від змінного майстра дільниці залізничних перевезень, яка забезпечила максимальний вагонообіг, Андрія ГОДОВАНЮКА. Він пройшов чимало щабелів професії і знає виробництво на всіх етапах:
Андрій Годованюк– Я працюю на заводі з 2006 року, починав роботу як насипальник цементу, а з 2015-го працюю майстром дільниці. За ці роки багато відбулося змін: побудували вугільний млин, завод збільшив потужність за рахунок будівництва вертикального млина №13, печі №7, переходу на сухий спосіб виробництва цементу. Збудоване нове розгалуження залізничних колій, відновлення колій, локомотивів, естакад. Також змінились умови праці, максимальна увага тепер приділяється вимогам із дотримання правил охорони праці. Увага зосереджена на створенні комфортних умов для виконання обов’язків працівниками, це проведення ремонтних робіт у кімнатах відпочинку, їдальні, кімнаті відпочинку для складачів потягів. За ці роки збільшився штат працівників, впроваджені нові технології для покращення контролю робіт. На 2021-й заплановане огородження колій, освітлення дільниці, побудова пішохідних доріжок для складачів потягів та персоналу залізниці. Заплановано низку навчань із метою розвитку працівників і сприяння їх персональному та кар’єрному росту.
Наразі ми маємо молодий, ініціативний колектив, де відкрита комунікація і рахуються з думкою кожного.
А скільки всього цікавого розповідає майстер дільниці відвантаження готової продукції Роман ДЯЧУК. Він переміг у
номінації «Команда, яка відвантажила найбільшу кількість продукції». Саме на його дільниці останній етап і найцікавіше, адже робота дільниці включає: відвантаження навального цементу в вагони-цементовози, відвантаження клін­керу, пакування та відвантаження тарованого цементу.
Роман Дячук

Романа Дячука майстром призначено з червня 2020 року. Попри те, що на посаді він недовго, але результати його роботи вражають.

– Успіхи досягнуті завдяки командній роботі. Злагоджена команда передана досвідом минулої майстрині ВГП Наталії Кучерявої. Її внесок у роботу з підготовки, згуртування та формування командного духу посприяв отриманню цієї відзнаки другий рік поспіль. У моїй команді працюють кваліфіковані працівники, які відповідально ставляться до обов’язків, проявляють універсальність та готовність до вирішення поточних питань. Непросто було втримати поставлену планку, але сформований та орієнтований на результат колектив допоміг мені у цьому.
Також результату посприяли взаєморозуміння між дільницями та готовність до взаємодопомоги. Завжди відчувається підтримка і допомога з боку керівників, чітко поставлені завдання сприяють збільшенню продуктивності робочого часу, що, як результат, впливає на показники. Вдячний пакувальникам, електромеханікам, насипальникам за роботу.
Ми відкриті до нових пропозицій та ідей щодо покращення процесу й умов праці.
Я як майстер дільниці ВГП дякую всім за внесок і впевнений, що попереду в нас ще багато нових звершень.

У номінації «Точність лабораторних випробувань» перемогла зміна Наталії ЗАЛЕВСЬКОЇ. Працівниця з 30-річним стажем та високими професійними якос­тями познайомила нас із проведенням контролю якості на всіх етапах виробництва цементу, що включає в себе відбір проб, аналізування, звітування. За словами Наталі, ця робота дуже відповідальна та кропітка, оскільки вони відповідають за якість продукту, який випускають.

Команда Наталії ЗалевськоїЗапорукою гарних результатів став сформований колектив, де кожен пра­цівник відповідальний, професіонал та наділений гарними людськими якостями. Працівниці зауважили, що їм комфортно працювати в жіночому колективі, якщо є спільна мета та орієнтація на ре­зультат.
А звершення будуть, по-іншому не може бути. Адже якщо є розумне керівницт­во, натхненні працівники і співпраця, розвиток продовжуватиметься на благо всього краю. Всім відомо, що знаний у народі цемзавод – найбільший платник податків нашого регіону. А скільки допомоги надав установам краю. Чого лише варті гідні ремонти в палатах Кам’янець-­Подільської ЦРЛ, в Орининській амбу­латорії, скільки лише за минулий рік було разових допомог медикам міста, долучалися до допомоги людям, які опинилися у скрутному становищі. На цьому в АТ «Подільський цемент» зупинятися не збираються, а планують і надалі розвиватися самим і за гарною традицією займатися благодійністю.
Ми приєднуємося до всіх вітань!
Нових звершень вам та стабільного полум’я печі!

Наталія ТУРЧАК,
фахівець з адміністративних питань
та зв’язків із громадськістю АТ «Подільський цемент».