Четвер, 25 Квітня 2024 р.
29 Січня 2021

ДЕЦЕНТРАЛІЗАЦІЯ НАДИКТУВАЛА ІНТЕГРАЦІЮ

Із нового року Кам’янець-Подільська міська громада живе за новими правилами, які надиктувала реформа місцевого самоврядування.

За даними сайту «Децентралізація», площа територіальної громади – 175.9 кв. м. Об’єднала вона 13 населених пунктів (6 рад): м.Кам’янець-Подільський і села Вільховець, Довжок, Зіньківці, Княгинин, Колибаївка, Лісківці, На­горяни, Острівчани, Рихта, Червона Чагарівка, Смотрич, Ходорівці.Міське населення становить 98 тис. 970 осіб,
а сільське – 11 тис. 261.
Приєднання 12 сіл до міста змушує департаменти та комунальні підприємства міста детально знайомитися з громадами, які інтег­руються.
Скажімо, департамент містобудування та архітектури міськради спільно з головами сільських рад, які ввійшли до складу Кам’янець-­Подільської міської територіальної громади, провів роботу з визначення наявності містобудівної документації – Генеральних планів населених пунктів і планів зонування територій (зонінгів).
У результаті встановлено, що 8 із 12 сіл володіють розробленою містобудівною документацією та використовують її в роботі. В Нагорянах, Зіньківцях, Рихті та Лісківцях містобудівна документація відсутня.
Для подальшого планування територій і покращення управління у сфері містобудівної діяльності ДМА працює над підготовкою проєкту рішення сесії міської ради щодо внесення змін до Програми містобудівної та землевпорядної документації територіальної громади на 2020-2021 роки.
А працівники КП «Міськліфт­світло» проводять роботу з інвентаризації ліній електропередач вуличного освітлення в Острівчанах, Ходорівцях, Княгинині, Віль­ховці, Червоній Чагарівці, Смот­ричі та Колибаївці.
Наразі роботи вже виконано в селах Довжок, Нагоряни, Рихта, Лісківці й Зіньківці. Обстежено 60 км ліній електропередач, а це дві третини від загальної кількос­ті. Складено схеми та триває підготовка до передачі їх на баланс департаменту ЖКГ.