П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
13 Серпня 2021

НАВЕДЕМО ПОРЯДОК РАЗОМ

Відразу декілька груп активістів Кам’янця-Подільського вирішили об’єднатися, щоб зробити наш район чистішим, та попрацювати над екологічною свідомістю громадян. На щастя, ця ідея знайшла й благо­дійників.

Саме про це 5 серпня повідомили на презентації спільного проєкту «Let`s Do It, Ka­myanets!» представники екоруху «Прибери у горах», ГО «Агенція інновацій Поділля» та міського осередку Товариства Червоного Хреста. На його реалізацію кам’янчани вже виграли мікрогранд від Бла­годійного фонду «МХП – Гро­маді».
– Конкурс стартував ще навесні. Щиро кажучи, не думали, що наша заявка виграє, – розповідає керівник проєкту Юлія ПОБЕРЕЖНА. – Благодійний фонд представлений по всій Україні, в тому числі у Хмельницькій області, але в нас його представництв немає. Однак усе ж вирішили підтримати нашу ініціативу і виділити кошти в розмірі 49950 грн.
Під час проєкту плануються еко­акції, тренінги для волонтерів і на­вчання для жителів громад щодо утилізації сміття. Усе стартує вже цього місяця та триватиме до жовтня. За цей час організатори мають на меті провести 17-20 прибирань історич­-них пам’яток і біосферних заповідників Кам’янець-Подільського району, що допоможе зробити Кам’янеччи­ну привабливішою для туристів. Загальний бюджет проєкту становить 128314 грн.
Насамкінець ідейна натхненниця екоруху Інна МАЗУР зазначила, що активісти не будуть здійснювати свою дія­льність на приватних територіях та в місцях стихійних звалищ. Адже це вже відповідальність жителів окремих громад, а одним з основних завдань діяльності «Прибери у горах» і нового проєкту є поширення розуміння в жителів Ка­м’янець-Подільського району та представ­ників влади важливості підтриман­ня чистоти навколишнього середо­вища.

Олександр ЩЕРБАТИХ.