П'ятница, 29 Березня 2024 р.
20 Серпня 2021

ДО МОТОБОЛУ – З ЛЮБОВ’Ю!

15 серпня на мотобольному стадіоні відбувся довгоочікуваний матч, присвячений 55-річчю кам’янецького мотоболу. На полі зустрілися місцевий «Поділля-Мотор» та «Колос» із Нових Санжар. Перший для нашої команди домашній матч другого кола чемпіонату України, на жаль, перемоги не приніс і завершився з рахунком 0:3 на користь гостей. Проте, на думку вболівальників, кам’янецька молода команда продемонструвала набагато якісніший рівень, і були періоди, коли на полі домінували саме вони.

Спроможність вигравати наші спортсмени довели ще у червні на виїзній грі, де з рахунком 1:0 таки здолали «Колос».
Тепер же воротар суперників В’ячеслав МУСІЄНКО у черговий раз довів, що є одним із найкращих мотобольних воротарів України. Та й фортуна чомусь у юві­лейній грі не дуже усміхалася «Поділлю-­Мотор»: як не штанга, то перекладина…
Зате, як кажуть, хоча нашим не пощастило в грі, але пощастило в коханні. Цілих два освідчення зворушили і так переповнених емоціями вболівальників. Перед початком матчу капітан «Поділля-­Мотор» 23-річний В’ячеслав ЯНІШЕН запропонував руку й серце коханій Марині ВИШНЕВСЬКІЙ, трохи пізніше – під час другої перерви – подоляночці Вероніці ФАНТІ освідчився і наш воротар Стас РУССУ. Обидві дівчини під шалені оплес­ки глядачів сказали: «Так!».

Сергій Ісаєнко, Славик Янішен і Марина Вишневська, міський голова Михайло Посітко– Насамперед хочу привітати і команду, і всіх наших уболівальників – кам’янчан і гостей міста – зі славним ювілеєм мотоболу від імені нашого благодійного фонду та його засновника Дмитра САВЕНКА, чиє надійне плече підтримки і допомоги вже восьмий рік поспіль поруч із командою, – каже президент БФ «МіСт» ім.Михайла Савенка та почесний голова Федерації мотоболу міста Сергій ІСАЄНКО. – На ювілей ми приїхали не з порожніми руками – «стайня» команди, знов завдяки Дмитру Савенку, поповнилася ще двома мотоциклами «GasGas». Ми всі дуже вболівали і бажали перемоги «Поділлю-Мотор», віримо та щиро сподіваємося побачити їх ще багато вже в недалекому майбутньому. До речі, спортивне свято було насичене не лише запеклим змаганням, зворушливими миттєвостями кохання, а й мистецькими роздинками.
Легендарний мотоболіст Володимир ДАНИЛЯК прийшов на мотобольне поле ще за дві години до матчу, адже відомий кам’янець­кий митець, почесний волонтер БФ «МіСт» Сергій КЛЯПЕТУРА розпочав ліпити його скульптурний портрет. Отже, глядачі могли спостерігати не тільки за грою, а й за роботою скультора. Ми подумали, що якщо мотоцикл кам’янецьких мотоболістів свого часу потрапив до музейної експозиції у фортеці, то й бюст людини, яка уособлює український мотобол, туди можна додати.

У рамках чемпіонату України «Поділ­ля-Мотор» проведе ще три домашні гри. Слідкуйте за анонсами.

Ольга МІРКОТАН.
Фото пресслужби міськради.