Середа, 24 Квітня 2024 р.
8 Жовтня 2021

ДО ШКОЛИ З ДОМАШНІМ УЛЮБЛЕНЦЕМ

4 ЖОВТНЯ – МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ЗАХИСТУ ТВАРИН


Найзаповітніша мрія дітлахів здійснилася, і вони прийшли до школи з домашніми улюб­ленцями.

На уроках побували щурики, песики, кролики. Пощастило так учням 4-Г класу Кам’янець-Подільського НВК №14. Таким чином діти 4 жовтня долучилися до ІІ Міжнародного уроку доб­роти про гуманне та відповідальне ставлення до тварин. Такої непідробної щирості, любові й захвату від учнівського процесу не бачила, напевно, ще жодна школа світу. А ці позитивні емоції від того, що домашні улюбленці завітали до класу, четвертокласники пронесуть протягом усього життя, адже хто ще носив домашнього улюбленця до школи?
Ідея заходу належить учительці молодших класів Марії Горяніній.
Інші навчальні заклади Ка­м’янеччини відзначили Міжнародний день захисту тварин фотови­ставками, конкурсами малюнків, допомогою безпритульним тваринам. А в Довжоцькому ЗДО «Веселка» – виставою.

– Виховувати любов до братів наших менших потрібно з раннього дитинства. Адже саме змалечку формується ставлення дітей до нав­колишнього середовища, – переконана директорка садочка Людмила ЖЕЛІЗНИК. – Наші дошкільнята пізнають ази екологічного виховання з перших днів у дитсадку. Тут вони вчаться любити і тваринку, і рослинку, оберігати, доглядати за ними. Завдяки добрим друзям, працівникам НПП «Подільські Товтри», діти знайомляться з тваринами і рослинами нашого краю, знають особ­ливості їхнього життя та причини зникнення, що таке Червона книга і навіщо вона потрібна. Цьогорічний День захисту тварин минув, як завжди, весело і невимушено. Провідна спе­ціалістка з екологічного виховання НПП Олена Дем’янова розповіла дітям про особ­ливості тварин, які проживають на території парку, в гості до малят завітав лісовий велетень ведмідь та король подільських печер кажан. Вони гралися з дітьми у веселі ігри, танцювали і співали, розпові­ли, чим ті корисні та якої потребують допомоги. На завершення діти отримали розмальовки й листівки від НПП «Подільські Товтри».