Четвер, 28 Березня 2024 р.
11 Березня 2022

ЯКЩО МАЄТЕ МОЖЛИВІСТЬ, ЗАПЛАТІТЬ ЗА КОМУНАЛКУ

Із початком війни всі ми відчули невпевненість у подальшій фінансовій стабільності, в перші дні агресії росії кинулися скуповувати найнеобхідніше – продукти, ліки, відкладаючи на потім думки про сплату комунальних послуг.
Але, на відміну від міст, де тривають активні бойові дії, ми сьогодні стабільно маємо воду, світло, газ і тепло, тому мусимо подумати і про те, як це все зберегти.

СКАСУВАЛИ ЛИШЕ ШТРАФИ І ПЕНЮ

Багато хто думає, що війна спише все, і платіжки за комунальні послуги також, але насправді це не так. 6 березня 2022 р. Кабмін ухвалив рішення заборонити нарахування та стягнення штрафів або пені, а також інфляційних нарахувань у разі несвоєчасної чи неповної оплати житлово-комунальних послуг. Також заборонено припиняти надання комунальних послуг у разі несплати або оплати не в повному обсязі.
Однак таке рішення не свідчить про звільнення осіб від сплати комуналки, а лише означає можливість відстрочення платежів, тому рано чи пізно оплатити житлово-комунальні послуги все ж таки буде необхідно.

ВЛАДА ПРОСИТЬ ПІДТРИМКИ

Пресслужба міськради оприлюднила звернення від міської влади:
«Кам’янчани! Нині, крім прийому переселенців і допомоги армії, робиться все для того, щоб підтримати життєдіяльність нашої громади. Ми з теплом, водою, електропостачанням, вивезенням сміття.
Місто вже прийняло загалом близько 15 тисяч людей із регіонів, які обстрілюються ворогом. Переселенцям, котрі зареєструвалися офіційно (а це майже 5 тисяч), ми безкоштовно надаємо житло і харчування. Навіть у такий нелегкий час місто має функціонувати, вулиці – прибиратися, комунальні підприємства – працювати, люди – отримувати зарплату!
Тому просимо вас за можливістю сплачувати податки та комунальні послуги. Це – теж підтрим­-ка! Це внесок для стабільності
економічної ситуації, що теж важливо».

СЛОВО ВІД «МІСЬКТЕПЛОВОДЕНЕРГІЇ»

На сайті підприємства також було розміщено звернення до споживачів послуг:
«У ці скрутні часи ми як підприємство критичної інфраструктури робимо все для забезпечення послугами мешканців нашого міста. Підтримайте нас, адже ми не можемо зупинити роботу підприємства. Працюємо для вас, працюємо завдяки вам!
З Україною в серці!».

До речі, у зв’язку із впровадженням в в Україні воєнного стану, з метою раціонального ви­користання енергетичних ресурсів, міська лазня №1 змінює графік роботи на такий: п’ятниця (12.00-18.00), субота-неділя (9.00-18.00).

ПЛАТУ ЗА ДОСТАВКУ ГАЗУ НІХТО НЕ ВІДМІНЯВ

Цього тижня до редакції за­телефонували декілька кам’янчан із одним і тим самим запитанням. Люди кажуть, що плату за доставку газу мають відмінити, й цікавляться, правда це чи фейк?

По відповідь ми звернулися до прессекретарки ПАТ «Хмельницькгаз» Лесі АНДРЕЙКО, яка пояснила:
– Плата за доставку газу визначена постановою НКРЕП, і жодних змін до неї внесено не було. Навпаки, у цей нелегкий час ми звертаємося до всіх споживачів за можливістю сплачувати за послугу, щоб ми могли утримувати енергетичний сектор та кожного споживача зокрема. Наші фахівці щодня ходять на роботу, працюють у посиленому режимі воєнного часу, здійснюють обходи, шукають мітки, аварійні бригади цілодобово на посту. Наші газовики утримують 18 тисяч кілометрів газорозподільної системи Хмельниччини і дбають, аби ворог не пошкодив газорозподільної інфраструктури. Тому за можливіс­тю просимо сплачувати за доставку, тим паче, що тариф цьогоріч зменшився. Якщо торік він становив 1,99 грн, то з 1 січня 2022-го – 1,85 грн.

Нині маємо бути всі єдині й підтримувати економіку держави, аби підприємства могли сплачувати податки і наповнювати бюджет.

Підготували
Галина МИХАЛЬСЬКА, Ольга МІРКОТАН.