Середа, 24 Квітня 2024 р.
22 Квітня 2022

МИ СИЛЬНІ Й ПЕРЕМОЖЕМО

Зіркову кулінарку Лілю СОРОКІ­-НУ, яка стала відомою після участі в 9 сезоні «МастерШеф», у передсвяткові дні часто можна зустріти на кам’янецькому ринку. І жителі Кам’янеччини цьому дуже раді, адже мають можливість за адекватними цінами придбати оригінально прикрашені пасочки, запашну домашню ковбаску, голубці, печінковий торт. Майстриня свою справу робить на відмінно, за якість відповідає прізвищем, а покупці її впізнають, тому й шикуються у черги. А ще купують у Лілі, бо знають, що частина виручених коштів піде на благодійність. Не перший рік вона готує теплі й смачні обіди для стареньких людей Кам’янеччини, які не можуть самі приготувати таку смакоту. До того ж цьогоріч кулінарка дарує свої випечені з любов’ю пасочки діткам-переселенцям. Що таке війна, вона знає не з чуток, адже перші дні вторгнення провела в Ірпені.

– Була в Києві по роботі, а згодом поїхала до подруги в Ірпінь. Там війна нас і застала. Два дні жили в її підвалі, в той час обстрілювали шпиталь, що розташовувався неподалік від нас. На щастя, нас швидко евакуювали. Що довелося там далі пережити людям, бачила вся країна. Сльози, жах, паніка – всі ці емоції ми мусимо відганяти від себе, і доки ми тут, у мирі, маємо робити все можливе, аби не допустити ворога вглиб країни і допомогти тим людям, які постраждали від війни.

За таким принципом живуть усі громади нашого краю. Скажімо, мешканці Гуківської громади напек­ли і відправили для ЗСУ домашню випічку та пасочки, які дбайливо готували і прикрашали в усіх закладах освіти громади. До випікання долучилися і учасниці гурту «Лісапетний Батальйон». Необхідні інгредієнти для випічки знесли жителі грома­ди, а кошти на їх придбання надала Наталія Фаліон – головна зірка «батальйону».

Новоушиччина також не відстає у гарних справах. Цитуємо щемливе повідомлення звідти за 19 квітня:
– Наші добрі справи не закінчуються. Ми продовжуємо творити Перемогу. Сьогодні наші господині із сіл Любомирівка, Ставчани, Стара Гута і Слобідка спекли та відправили для воїнів ЗСУ 515 великодніх пасок, 2 ящики домашніх пирогів. Дякуємо всім, хто долучився до випікання. Ми допомагаємо творити Перемогу в тилу. Слава Україні!
І таких повідомлень десятки з кожної громади Кам’янеччини, що вкотре доводить: ми таки сильні й переможемо!