Четвер, 28 Березня 2024 р.
12 Травня 2022

ВІДХРЕЩУЄМОСЯ ВІД РАДЯНЩИНИ

Замість вулиці Васильєва – вулиця Героїв УПА, Гагаріна – Степана Бандери, Космонавтів – Любомира Гузара, Маршала Харченка – Гетьмана Сагайдачного, Пушкінський узвіз – Кузьми Скрябіна, Чехова – Героїв Маріуполя, Чернишевського – Бориса Негоди… Саме так пропонують перейменувати вулиці й провулки Кам’янця-Подільського, аби в нас нічого не нагадувало про радянщину, «братів», які потопили у крові значну частину країни. Всього у громаді перейменуванню підлягають 149 об’єктів топоніміки, з них 121 вулиця, 21 провулок, 1 проїзд, 4 сквери, 1 парк і 1 зона відпочинку. Сюди входять вулиці та провулки сіл Кам’янець-Подільської ТГ.

11 травня відбулося чергове засідання топонімічної комісії, за результатами якого було затверджено перелік топонімів, що підлягають перейменуванню, та рекомендаційний список нових їхніх назв. Кам’янчани до 18 травня свої зауваження та рекомендації щодо перейменування вулиць можуть надсилати на розгляд топонімічної комісії з позначкою «Топонімічній комісії» на е-mail: vikonkom@kam-pod.gov.ua, або в 108 кабінет приміщення Кам’янець-Подільської міської ради (майдан Відродження, 1).
А 19 травня всі вони будуть розглянуті на топонімічній комісії.
Перейменування викликало чимало обговорень і досить різних відгуків. Одні кажуть, що це не на часі, мовляв, потягне витрати з міського бюджету, пересічних мешканців, яким доведеться змінювати документацію. Інші вважають це абсолютно необхідним. А багато патріотів уже сваряться за Степана Бандеру, бо є чимало охочих жити на вулиці з такою назвою.

Вікторія КОЖЕВНІКОВА.
Повний перелік пропозиції на фото