Субота, 27 Квітня 2024 р.
27 Травня 2022

НАБЛИЖАЄМО ПЕРЕМОГУ

Традиційно в травні в Кам’янці весело відзначають День міста. Однак ми живемо в часи героїчної боротьби українського народу за своє майбутнє, тому тепер не до гучних гулянь. Тож 20-23 травня в місті відбулася серія заходів «Підтримуємо армію. Дбаємо про дітей. Набли­жаємо перемогу».

20 травня людно було в Європейському сквері, де відбулася низка благодійних і пат­ріотичних заходів, також усі змогли зарядитися бойовим духом під час виступу муніципального духового оркестру ЦКМ «Розмай», який збирав кошти на потреби ЗСУ.
У парку Героїв Євромайдану відбулася мистецька акція для дітей. Малеча долучилася до створення картин за ескізами членкині Національної спілки художників України Юлії Степанюк і керівниці гуртка образотворчого мистецтва ЦДЮТ Христини Мельник. Дитячі роботи з’явилися на благодійному аукціоні, а виручені кошти пішли на підтримку ЗСУ.
У суботу, 21 травня, все почалося з міжконфесійного молебню «За Україну, Кам’янець і мир», а незабаром на перехресті вулиць Князів Коріатовичів і Огієнка відбулося відкриття стели «Міста-герої України».
– Сьогодні ми всі боронимо нашу землю. На Кам’янець, на нашу громаду покладено велику місію міста-прихистка, міста-волонтера. З початку повномасштабного вторгнення росії ми стали другою домівкою для близько тридцятьох тисяч українців, у тому числі й із міст-героїв України. Ці десять міст були визначені указами Президента України. Хоча їх сьогодні значно більше, – прокоментував подію міський голова Михайло ПОСІТКО.
Патріотичним настроєм та жагою до перемоги заряджали військовий духовий оркестр ОНТЦ Сил підтримки ЗСУ під керівництвом Андрія Жарія та солісти Марія Фролова, Аліна Бабунець, Петро Підлісний, Марія Харкавлюк, які провели для кам’янчан і гостей міста благодійну акцію «Все буде Україна».
Не бракувало в ці дні також ні спорту, ні кіно (про них читайте в інших матеріалах номера).

Олександр ЩЕРБАТИХ.