Вівторок, 23 Квітня 2024 р.
17 Червня 2022

ПЛІЧ-О-ПЛІЧ ІЗ ВІЙСЬКОВИМИ АРМІЯ МЕДИКІВ!

19 ЧЕРВНЯ – ДЕНЬ МЕДИЧНОГО ПРАЦІВНИКА


І в тилу, і на передовій! І з медичними інструментами, і зі зброєю в руках. Сьогодні, консолідуючись із медичними працівниками, ми докладаємо максимум зусиль, щоб наблизити країну до перемоги. І це ще один важливий фронт! Тому щиро дякуємо нашим медикам, завдяки яким робляться такі важливі для країни справи.

ПЕРЕДАЧА МЕДИЧНИХ АВТО

Iз початку вторгнення російського во­рога ми відправили сім медичних автомобілів на потреби військових і громад, котрі потерпають від війни. Це наші санітарні машини – УАЗ та «Нива»; дві «екстрені», які передала нашій громаді область; два реанімобілі з гуманітарної допомоги – Баришківській лікарні (Київська область) та для нашої військової частини; ще одне медичне авто від іноземних друзів – у Хмельницький.
Але, крім того, чотири автомобілі, залучені нами від іноземних друзів, залишаються в Кам’янці для муніципального відділення невідкладної допомоги, яке плануємо відкрити, – три реанімобілі та новоприбулий медавтомобіль «Рено». Вони працюватимуть для ка­м’янчан!

ЛІКУВАННЯ ПОРАНЕНИХ ВОЇНІВ

І це ще одна важлива місія наших медиків сьогодні. Кам’янець прийняв 56 поранених бійців із різних регіонів, які лікувалися у військових шпиталях, а тепер – у різних відділеннях нашої міської лікарні. З цими хлопцями ми спілкувалися, і приємно чути, що наші медики до них надзвичайно уважні. Сам переконався, що лікарі вже знають історії кожного з них і щиро переймаються. Як каже завідувач отоларингологічно-офтальмологічного відділення лікарні Ігор Шевага, ці поранені бачили пекло, але дуже скромні, планують повернутися на фронт. А лікарі забезпечили їм надійний тил.

МЕДИЧНА ДОПОМОГА НА ПЕРЕДОВІЙ

Водночас пишаємося і тими медиками, які нині працюють на фронті. Із наших медзакладів у регіони бойових дій поїхали вісім лікарів: двоє – з міської лікарні, п’ятеро – з поліклініки, один – із Перинатального центру. До речі, серед них і депутат міської ради Мирослав Смот­ров. Уся громада молиться за кожного з вас. Дякує за те, що рятуєте наших захисників під обстілами, у сховищах, ризикуючи власним життям!

ДОПОМАГА МЕДИКАМЕНТАМИ

Разом із медиками громади нам вдалося отримати від іноземних друзів і гуманітарну допомогу у вигляді медикаментів, засобів медпризначення, дезінфекторів, дитячого харчування, підгузків тощо. І вже від нашої громади ми допомагаємо переселенцям, передаємо необхідне людям із регіонів, де ведуться бойові дії, а також на­шим військовим на передову. І це врятувало не одне життя. І за це наша громада отримує багато слів вдячності.

РОБОТА ДЛЯ ЛІКАРІВ-ПЕРЕСЕЛЕНЦІВ

Зі свого боку ми підтримали медиків, родини яких постраждали через війну та змушені були евакуюватися з рідних міст. П’ятеро таких лікарів влаштувалися на роботу в закладах охорони здоров’я нашого міста і надають професійну медичну допомогу кам’янчанам.
Сьогодні від імені нашої громади я вітаю з професійним святом і дякую кожному медику за щоденну важливу роботу! Бо кожен із вас задіяний у боротьбі нашої краї­ни за перемогу – і на фронті, і в мирному місті. Обов’язково буде так, як у гарному вислові, – «Перев’яжемо, допоможемо, переможемо!».

Міський голова Михайло ПОСІТКО.