Неділя, 28 Квітня 2024 р.
9 Серпня 2023

ДЕ КРАЩЕ КУПУВАТИ КРИПТОВАЛЮТУ УКРАЇНЦЯМ?

На сьогоднішній день існує багато популярних та надійних криптовалютних бірж, на яких можна не лише придбати цифрові активи, а й працювати з різноманітними торговими парами: BTC/ETH, XRP/USDT, BTC/UAH та ін. Вибір сервісу залежить від вашої локації, вимог до безпеки, типу криптоактивів, а також інших факторів.

Цифровий ринок готовий запропонувати українським користувачам велику кількість рішень, де купити криптовалюту. Інформаційне та технічне середовище України – одне з найсприятливіших для ведення криптовалютного бізнесу, інвестування та стандартного трейдингу.

Де купувати криптовалюту: DEX

Перше рішення – DEX. Українські децентралізовані біржі (DEX) дозволяють торгувати криптовалютами без посередництва централізованої організації. Основні характеристики українських DEX передбачають:

  • Децентралізованість за рахунок роботи на базі технології блокчейн.
  • Збереження приватності особистої інформації та активів на рахунку.
  • Українські DEX працюють без необхідності втручання третіх сторін. Смарт-контракти виконують роль проміжних осіб, забезпечуючи автоматичну обробку торгових угод та виконання умов.
  • Відсутність обмежень, окрім тих, що діють в рамках економічного поля України.

На таких платформах можна купити криптовалюту за гривні та виконати широкий спектр транзакцій, скориставшись різноманітними угодами.

Де взяти криптовалюту: CEX

Українські централізовані біржі (CEX) є платформами, які дозволяють купувати, продавати та торгувати криптовалютами через централізовану організацію. Основні характеристики українських CEX включають:

  • Реєстрацію та верифікацію.

Для використання українських CEX користувачам потрібно створити обліковий запис та пройти процес верифікації особи. Після верифікації ви зможете не лише купити криптовалюту в Україні, а й скористатися широким набором функцій.

  • Великий вибір цифрових активів.

Такі платформи зазвичай підтримують широкий спектр криптовалют для торгівлі. Серед них будуть як популярні, так і проєкти, які тільки розвиваються. Достатньо буде ознайомитись з ними, щоб визначитись, як придбати криптовалюту.

  • Великі обсяги торгівлі.

Багато українських CEX мають високу ліквідність та значні обсяги торгівлі. Ви можете торгувати за актуальними ринковими цінами. Найліквідніші платформи в Україні – WhiteBIT та Binance.

Разом з цим СЕХ забезпечують зручний інтерфейс користувача, високий рівень безпеки та захисту даних і активів.

Як придбати криптовалюту: Р2Р

Українські платформи P2P (peer-to-peer) дозволяють користувачам купувати та продавати криптовалюти безпосередньо між собою. Основні характеристики роботи майданчиків, взаємодії та того, як купувати криптовалюту:

  • Функціонування на технології блокчейн, що забезпечує децентралізовану природу операцій.
  • Повний користувацький контроль над своїми криптоактивами та приватними ключами.
  • Транзакції проводяться між покупцями та продавцями, забезпечуючи високий рівень безпеки.
  • На P2P-платформах представлені різноманітні активи та способи оплати.

P2P-платформи надають користувачам можливість встановлювати свої умови угоди, такі як ціна, спосіб оплати, обсяг тощо. Це дозволяє покупцям та продавцям узгоджувати усі моменти, що відповідають їх потребам того, за скільки та як купити криптовалюту.