Неділя, 28 Квітня 2024 р.
4 Вересня 2023

IPHONE 15 PRO MAX: П’ЯТЬ ПРИЧИН КУПИТИ І ЛИШЕ ТРИ ПРИЧИНИ ВІДМОВИТИСЯ

Нове покоління iPhone, як передбачають аналітики й експерти, запропонує найбільш революційні зміни у характеристиках і дизайні цих чудових смартфонів. Згідно із чутками, офіційна презентація нової лінійки Айфон 15 відбудеться 12 вересня 2023 року. Цього дня ми нарешті дізнаємося, яких саме змін зазнають найкращі та найпродуктивніші смартфони у світі. Втім уже зараз відбулося багато витоків з інсайдерських джерел та безпосередньо із заводів, де збирання нових iPhone 15 йде повним ходом.

Отже: п’ять причин купити Айфон 15

  • Перископічна камера з оптичним зумом

Як відомо, Samsung Galaxy S23 Ultra обійшов iPhone 14 Pro Max за якістю і можливостями камер. Звісно, розробники з Apple не в змозі змиритися із цим фактом, звідсіля й перша причина купити iPhone 15 – перископічна камера з оптичним зумом.

  • Поліпшений процесор Apple A17 Bionic

Якщо поглянемо на рейтинг телефонних процесорів, перше місце у ньому посідає система на кристалі Apple A16 Bionic, під керівництвом якої нині працює флагманський iPhone 14 Pro Max. Пристрої нової лінійки Айфон 15 – iPhone 15 Pro та iPhone 15 Pro Max – будуть укомплектовані ще потужнішим чипом Apple A17 Bionic. Стверджують, що він буде на 35 відсотків ефективніший ніж його попередник, а це триваліша робота в автономному режимі й можливість працювати в режимі багатозадачності без гальмування і зависань.

  • Нова кнопка – Action Button

Уже достеменно відомо, що замість кнопки перемикання звуку та гучності вхідного дзвінка з’явиться нова клавіша – Action Button. Кнопку дії кожен зможе запрограмувати на виконання дев’яти різних дій: активація камери, увімкнення ліхтарика, запис голосової нотатки, запуск режиму фокусування, переклад текстів тощо. Експерти кажуть, що саме Айфон 15 стане початком нової ери завдяки цій налаштовуваній кнопці.

  • Титановий дизайн

Усі попередні моделі iPhone із префіксом Pro тішили користувачів сталевими гранями. Сталь – надійний метал, але його недоліком є вага. Цього разу розробники використали титан. Він міцніший та одночасно легший. Додамо, що це буде не простий титан, а спеціальний сплав, що володіє найкращими показниками з огляду на міцність і тривкість. Він не перешкоджатиме вільному проходженню радіосигналу.

  • Збільшення ємності батареї

iPhone 14 Pro Max було укомплектовано акумулятором 4323 мА-години, завдяки чому він може працювати без зарядження впродовж майже 20 годин. Новий Айфон 15 отримає ще ємніснішу батарею 4852 мА-години. Звісно, це здається зовсім не багато, порівняно навіть із бюджетними смартфонами на кшталт Samsung Galaxy M14, ємність батареї котрих сягає 6000 mAh. Але, зважаючи на енергоефективний процесор, на нас очікує ще довший час повної автономності.

Причини відмовитися від Айфон 15

Хто б із нас не бажав мати найновіший флагман Apple? Але, якщо вже маєте iPhone попередніх поколінь або надаєте перевагу смартфонам на Андроїді, можна навести низку причин, чому iPhone 15 не вартий вашої уваги:

  1. Вища вартість – вона докладно не відома, але, мабуть, стартуватиме від 899 і сягатиме 1799 доларів;
  2. Збільшення екрана не буде – є категорія користувачів, які полюбляють величезні дисплеї. Так ось, в Айфону 15 Про Макс залишиться той самий екран 6,7 дюйма;
  3. Не буде Wi-Fi 7 – наразі це найновіший стандарт, із яким уже працюють роутери деяких виробників. А ось Айфон 15 підтримуватиме стандарт Wi-Fi 6E, який також є новітнім, але не настільки швидким, як Wi-Fi 7.

Як бачимо, є багато причин для того, щоби чекати чи ні на вихід iPhone 15. Це дійсно буде революційний девайс, що обійде всіх конкурентів, однак його вартість і відсутність деяких функцій відштовхують частину потенційних покупців.