Субота, 27 Квітня 2024 р.
4 Вересня 2023

РОУТЕРИ ІЗ SIM-КАРТКОЮ – ЧУДОВИЙ ІНСТРУМЕНТ БЕЗДРОТОВОГО ІНТЕРНЕТУ

За відсутності відповідної інфраструктури для підключення проводового інтернету необхідно скористатися модемами 3G або 4G. Їх потрібно підключити до роутера або, як його ще називають, маршрутизатора, але у пристрої має бути роз’єм USB або для SIM-картки, що забезпечує нормальну роботу для подальшого створення бездротової мережі.

Вибір досить великий, адже багато виробників випускають відповідні моделі пристроїв. Вони працюють за протоколами PPPoE, IPsec, L2TP, PPTP, PPPoE, IPsec, L2TP і т.д. Ознайомитись із пропозиціями можна тут: https://comfy.ua/ua/internet-router/router_osobenost__so-slotom-dlja-sim-karty-4g/, – де є система фільтрів для вибору за особистими критеріями. Кожен роутер має докладний опис і характеристики для вдалої покупки.

Параметри вибору

При покупці пристрою потрібно керуватися невеликим набором параметрів і характеристик:

  1. Призначення пристрою. Невеликі роутери або модеми стануть у нагоді при організації поїздок, однак для домашньої або офісної мережі вони не підійдуть.
  2. Тип антени. Є моделі із вбудованою антеною, вони компактніші, але радіус дії невеликий. Для стаціонарного використання краще застосовувати пристрої з окремо встановленою антеною.
  3. Радіус дії. Виробники вказують цей параметр під час роботи в ідеальних умовах, проте є меблі, перегородки і стіни. Найкраще обирати роутери із запасом радіуса або застосовувати підсилювачі.
  4. Протоколи доступу. Найчастіше роутери підтримують PPTP, L2TP, PPPoE, а також статичний і динамічний IPv4. Додатково деякі моделі підтримують IPTV.

Деякі роутери доповнюються функціоналом принт-сервер, що дозволить організувати бездротовий доступ з усіх комп’ютерів на один принтер.

Виробники роутерів

Серед основних виробників можна виділити декілька популярних брендів:

  1. TP-Link. Відома компанія із виробництва мережевої техніки.
  2. Huawei. Китайський бренд із випуску численної побутової техніки.
  3. D-Link. Світовий виробник телекомунікаційного обладнання.
  4. Asus. Випуск різних плат, відеокарт і роутерів.

Рекомендується вибирати роутер, який підтримує мережу 4G. Вона гарантує високу швидкість передачі даних і широкий діапазон дії – від 20 до 200 метрів. Підбирати оптимальний варіант потрібно, зважаючи на особисті потреби і тарифи, що пропонуються мобільним оператором. Також необхідно вибрати відповідний тариф на основі того, де і скільки користуватиметеся інтернетом.