Субота, 20 Квітня 2024 р.
9 Квітня 2021

БУВ РАДНИКОМ, А СТАВ ГОЛОВОЮ

Кам’янець-Подільську РДА очолив Олександр АНУР’ЄВ. Указ про його призначення президент України Володимир Зеленський підписав 6 квітня.

Олександр В’ячеславович АНУР’ЄВОлександр В’ячеславович керуватиме райдержадміністра­цією, повноваження якої поширюються на чотири колишні райони: Кам’янець-Подільський, Дунаєвецький, Новоушицький, Чемеровецький, які нині об’єднані в один великий – Кам’янець-­Подільський район.
Масштаби Кам’янеччини, це 15 територіальних громад, а також пандемія коронавірусу не дадуть розслабитися, адже при­значення голови відбулося в найекстремальніших умовах – введення локдауну на всій території Хмельниччини.
Усе ж очільник труднощів не боїться, розуміє, за що взявся. Планує почати роботу з оцінювання стану справ РДА, а також аудиту кадрів. Головним зав­данням для себе як керівника вважає налагодження дієвої системи управління в межах нового адміністративно-територіального устрою.

– Район збільшився, змінилися ключові принципи роботи РДА, надано більше повноважень органам місцевого самоврядування. Водночас в адміністрації залишилися контрольні та координувальні функції. Тому потрібно налагодити ефективність системи держ­управління. Люди мало обізнані з цією новою системою, і воно не дивно, адже живемо в часи змін, реформ, але мусимо зробити все можливе, аби реформи пішли на благо Кам’янеччини, – каже Олександр Анур’єв.

Якщо ще торік усі в паніці говорили про локдауни, карантини, то нині новопризначений голова РДА спокійніше ставиться до ситуації. Каже, що за рік життя на карантині вже є напрацювання, держава виробила кроки, як реагувати на ті чи інші ситуації, виділяються кошти.

Олександр В’ячеславович – ка­м’янчанин, народився 13 листопада 1977 р. 1995 року закінчив Ка­м’янець-Подільську ЗОШ №10 із золотою медаллю, а 1999 р. – Національну академію прикордонних військ України у м.Хмельницький, отримавши диплом із відзнакою за спеціальністю «Службово-бойове застосування частин і підрозділів Прикордонних військ» та «Іноземна філологія». 2009 р. здобув спеціальність «Міжнародне право» у Львівському національному університеті ім.І.Франка.
У 1999-2012 рр. проходив службу в оперативних підрозділах і підрозділах міжнародного спів­робітництва Західного напряму Державної прикордонної служ­би України, майор запасу. 2014-2020 рр. – голова правління ОСББ «Лесі Українки, 42». Наприкінці 2020 р. і до призначення на керівну посаду був поза­штатним радником голови Хмельницької ОДА.
Одружений, разом із дружиною Тетяною Олександрівною виховують сина Владислава, 2005 р.н.