Субота, 27 Квітня 2024 р.
14 Грудня 2023

СЛОВО ПРО ЛЮДИНУ-ЛЕГЕНДУ

6 грудня на 82-му році життя пішов у вічність великий Патріот, великий Громадянин – Йосип ЖЕЗІЦЬКИЙ.

Усе його життя, діяльність, помисли і конкретні вчинки були пов’язані з Кам’янцем-Подільським. Сюди він прибув молодшим лейтенантом, а завершив службу полковником, керівником надзвичай­-но складного органу – міського відділу внутрішніх справ. Саме на цій дорозі розкрився його талант та організаторські здібності.
Пішов із життя великий Професіонал… Найхарактернішою його рисою була любов до жителів міста – від малого до дорослого. Як начальник карного розшуку, Йосип Іванович двічі заносився на міську Дошку пошани, користувався заслуженим авторитетом у широкого загалу, колег і співробітників у регіоні. Його неодноразово заманювали перспективою росту, але він залишався вірним місту, його жителям, співробітникам, загалом обраній справі.
Пішла з життя гарна і велика Людина… Він не жалів себе. Склався неперевершеною особистістю правоохоронної сфери. Завжди був скромним і чуйним. До останнього подиху горів на роботі. Саме ці риси характеру пронизували його вчинки, були дороговказом при ухваленні будь-яких рішень. Він був людиною слова, допомагав у складних ситуаціях, підтримував слабких, щиро ділився з колегами та друзями. Вже коли перебував на заслуженому відпочинку, його запросили на роботу до структури НАН України, яку очолював Герой України, академік НАН України Петро Тронько. Брав активну участь у реа­лізації низки державних наукових програм, за що був удостоєний звання заслуженого працівника культури України.
Суспільство втратило Патріота, місто – Громадянина, сім’я – чоловіка, батька, дідуся, друзі – надійного товариша. Вічна пам’ять великому Трудівнику – Йосипу Жезіцькому!

Іван та Таїса АДАМОВСЬКІ, Іван ГЕРМАКІВСЬКИЙ, Віктор САВЧУК.