Субота, 27 Квітня 2024 р.
11 Січня 2024

В АРХІВІ – ЗМІНИ

4 січня новою начальницею Ка­м’янець-Подільського міського архіву стала Тетяна КОРЧЕВСЬКА.

Тетяна Анатоліївна КОРЧЕВСЬКАТетяна Анатоліївна народилася 21 листопада 1962 р. у селищі Віньківці. Навчалася у Віньковецькій середній школі. У 1982-1986 рр. здобувала фах юриста у Харківському юридичному інституті. З 1986-го Тетяна Корчевська почала працювати на різних посадах у міськвідділі внутрішніх справ.

– Працювали там разом із чоловіком. Згодом в один день, 2 жовтня 2005 року, пішли на пенсію за вислугою років, – розповідає Тетяна Корчевська. – Але в 42 роки я була сповнена сил та енергії, тож почала шукати, де б ще могла бути корисною державі.

27 грудня 2006-го пані Тетяна обійняла посаду головного спеціаліста від­ділу з обліку архівних документів, а із травня 2018 р. до 3 січня 2024 р. – заступниці начальника архіву.
Одружена. Має доньку Анастасію, яка також обрала професію юриста. Власними хобі співрозмовниця вважає прогулянки, туризм і читання.
Наостанок запитуємо в Тетяни Анатоліївни про те, які зміни у стратегії розвитку очікують міський архів:

– Звичайно, вони будуть, оскільки архівна справа не стоїть на місці. Коли я прийшла сюди працювати, то не було навіть та­кого поняття як оцифрування документів, а тепер ми займаємося діджиталізацією. Це новий для нас напрямок, але насамперед у ньому плануємо розвиватися.

Колишня очільниця міського архіву Юлія ПТАШНИК пішла на заслужений відпочинок.

Олександр ЩЕРБАТИХ.