Вівторок, 22 Жовтня 2024 р.
18 Вересня 2024

ЖИТТЄВИЙ УРОЖАЙ СЕРГІЯ АРТЕМОВИЧА

Кам’янеччину сколихнула сумна звістка – 17 вересня перестало битися серце Сергія ТИМЧУКА – відомого на Поділлі організатора сільськогосподарського виробництва, депутата Верховної Ради, районної та обласної рад, голови РДА у 2002-2005 рр., Почесного громадянина Кам’янець-Подільського району. Земляки поважали його за мудрість, інтелігентність, доброзичливість і порядність. Багато хто із політиків і господарників із чес­тю називають його своїм наставником.

Сергій Артемович народився 1 серпня 1948 р. в с.Грушка.
«Мені розповідали, що всі одразу почали пророкувати: народився майбутній хлібороб. Сам Господь так велів – надворі розпал жнив, – згадував він в одному з інтерв’ю «ПОДОЛЯНИНУ».

Проте доля могла скластися інакше – після служби на Чорноморському флоті йому пропонували залишитися військовим, та його це не вабило.
У Грушці 1974 року Сергія Артемовича обрали головою сільської ради, далі – головою колгоспу.
Прізвище Сергія Тимчука назавжди ввійшло в історію не лише району, а й держави. Обраний депутатом Верховної Ради України першого скликання, набравши 48,71% голосів серед 7 претендентів, він став одним із тих, хто 1991 року натиснув кнопку «за», цим самим змінивши хід історії.
Після закінчення депутатської каденції він повертається в рідне господарство. Та знову із притаманним йому запалом береться до хліборобської справи.

«Радий, що відчуваю підтримку сім’ї – дружини, синів. Двоє з трьох продовжують мою долю, мою стежину, – цитуємо інтерв’ю Сергія Тимчука нашій газеті.Сім’я – це тил, спокій і радість. Сім’я – це те, що залишаєш після себе…».