П'ятница, 03 Травня 2024 р.
3 Червня 2016

ВІДГУЛЯЛИ ДЕНЬ КИЄВА, ПОБУВАЛИ НА ФЕСТИВАЛІ

У минулі вихідні столиця не лише гуляла День міста, а й приймала сотні учасників Всеукраїнського фестивалю найкращих колективів України, які носять звання зразкових і народних. Від Хмельниччини до Києва їздили три колективи, два з яких – із Кам’янця-Подільського. Це народний дитячий оркестр народних інструментів НВК №9 ім.А.Трояна (керівник Валентин Шумський) і народний ансамбль сучасного танцю «Апельсин» під керівництвом Алли Пащенко.

Талановиті гості, які з’їхалися з різних куточків країни, побували у Верховній Раді, взяли участь у тематичній пізнавально-патріотичній грі «Територія дитинства» в Маріїнському парку, й навіть розписали карту України. Нагородження та гала-концерт відбулися на схилах Дніпра, де перед публікою виступили й юні «апельсинчики».

Обидвом кам’янецьким колективам вручили не лише грамоти фестивалю, а й звання «Народний художній колектив».

Утім цей рік для «Апельсина» видався рясним на події. Нещодавно колектив відгуляв 25-річчя, підготувавши 2-годинне шоу на майдані Польський ринок. Нині ж розучує нові па, щоб підкорювати чергові вершини. Але, як зізнається Алла Миколаївна, досягти висот колективу без підтримки було б неможливо:

– Принагідно хочу подякувати всім, хто підтримує й допомагає нам. Це нардеп Володимир Мельниченко, міський голова Михайло Сімашкевич, секретар міськради Дмитро Васильянов, начальник міськуправління освіти і науки Світлана Старченко, дирекція та колектив ЦДЮТ, хореографи Ірина Літинська, Катерина і Ярослав Мельники, батьки та діти. Також вдячні редакції «Подолянина» за співпрацю та подарований сертифікат.