П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
28 Лютого 2020

СТВОРЮЮТЬ ТУРИСТИЧНУ НАВІГАЦІЮ

До відкриття туристичного сезону в місті планують встановити інформаційні стенди та туристичні вказівники в одному стилі.

Концепцію «вуличної навігації» обговорювали цього тижня під час зустрічі представники міської влади, музейники та автори проєкту «MoreInfo», які, нагадаємо, вже реалізовували в місті проєкт інтерактивних туристичних дощок.
Перші навігаційні пілони з’являться на залізничному й автовокзалі, біля Ратуші та у центрі, в районі майдану Відродження. Вказівників же буде більше як десяток і розташовуватимуться вони в місцях, де найбільше проходять туристи.
– Пілони міститимуть карти навколишніх вулиць і цікаву туристу інформацію двома мова­ми – українською та англійською, – каже заступник міського голови Вадим Савчук. – Наразі ми працюємо над точним визначенням місць для розміщення таких стендів, щоб було зручно орієнтуватися як гостям, так і кам’янчанам. Завдяки проєкту, ми продовжимо популяризувати наші об’єкти і пам’ятки архітектури, збільшувати кількість їх відвідувань, а також налагоджувати комунікацію між містом і туристом.
До слова, встановлені в Кам’янці таблички «MoreInfo» продовжують набувати популярності. Наразі їх відсканували понад 2300 осіб. 12,6% – це іноземці, найбільший показник серед усіх інших міст. Сканують дошки представники 13 країн. Найчастіше – жителі США, Великобританії, Німеччини, Росії та Польщі. Також Кам’янець-Подільський – це перше місто, де проєкт «MoreInfo» тестує для туристичних табличок польську мову.

Пресслужба міськради.