Середа, 24 Квітня 2024 р.
19 Липня 2021

НЕ КАННАМИ ЄДИНИМИ: ГОТУЄТЬСЯ ПЕРШИЙ ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ КІНОФЕСТИВАЛЬ

Один місяць залишився до завершення прийому робіт на перший Хмельницький кінофестиваль.
Він пройде в містах Хмельницький та Кам’янець-Подільський у період з 9 по 12 вересня 2021 р. за підтримки громадської організації «Хмельницька кінокомісія», Державного агентства України з питань кіно та Хмельницької обласної державної адміністрації.

Конкурсна програма Хмельницького кінофестивалю включає такі секції:
– Національна конкурсна програма повнометражних фільмів (ігрові, документальні, анімаційні), вироблені в Україні (або за участю України) після 1 січня 2021 р., хронометражем понад 60 хвилин.
– Національна конкурсна програма короткометражних фільмів (ігрові, документальні, анімаційні), вироблені в Україні (або за участю України) після 1 січня 2021 р, хронометражем до 45 хвилин.
– Національна конкурсна програма короткометражних фільмів, які знято на території Хмельницької області (ігрові, документальні, анімаційні), вироблені в Україні після 1 січня 2019 р., хронометражем до 45 хвилин.
– Національна конкурсна програма короткометражних документальних фільмів про відомих жителів Хмельниччини, які зробили вагомий внесок в розвиток України за 30 років незалежності, вироблені в Україні після 1 січня 2019 р., хронометражем до 45 хвилин.
Заявки на участь у конкурсних програмах Хмельницького кінофестивалю приймаються від будь-яких юридичних осіб або фізичних осіб, що досягли 16 років, без обмежень щодо громадянства і місця проживання, які є авторами аудіовізуального твору або, як мінімум, володіють необхідними майновими правами для подачі заявки та надання дозволу оргкомітету фестивалю на використання такого твору в межах заходів Хмельницького кінофестивалю. Для подачі заявки необхідно заповнити онлайн-форму, розміщену на офіційній сторінці кінофестивалю на міжнародному кінофестивальному майданчику FilmFreeWay: https://filmfreeway.com/KhmelnytskyiFilmFestival

ПРИЗОВИЙ ФОНД ТА НАГОРОДИ:

1. Приз за найкращий фільм Національної конкурсної програми повнометражних фільмів – 30000 гривень, спеціальна статуетка фестивалю та диплом журі.
2. Приз за найкращий фільм Національної конкурсної програми короткометражних фільмів – 15000 гривень, спеціальна статуетка фестивалю та диплом журі.
3. Приз за найкращий фільм Національної конкурсної програми короткометражних фільмів, які знято на території Хмельницької області – 10000 гривень, спеціальна статуетка фестивалю та диплом журі.
4. Приз за найкращий фільм Національної конкурсної програми короткометражних документальних фільмів про відомих жителів Хмельниччини, які зробили вагомий внесок в розвиток України за 30 років незалежності – 10000 гривень, спеціальна статуетка фестивалю та диплом журі.
5. Призи та подарунки у спеціальних номінаціях, які буде оголошено напередодні Хмельницького кінофестивалю.
Також презентуємо вашій увазі перший офіційний промо ролик Хмельницької кінокомісії, яку було створено цього літа за ініціативи Хмельницької обласної державної адміністрації: https://youtu.be/AmQti6Arrao

Контакт з оргкомітетом Хмельницького кінофестивалю:
https://www.facebook.com/KhmFilmFest
https://filmfreeway.com/KhmelnytskyiFilmFestival
https://khmfilmfest.com.ua
khmelnytskyifilm@gmail.com