Субота, 27 Липня 2024 р.
27 Листопада 2023

15 РОКІВ НА СЛУЖІННІ БОГУ І ГРОМАДІ

26 листопада в міському Будинку культури відбулося відзначення 15-річчя діяльності Духовної ради в нашому місті.

На початку заходу цьогорічний голова ради, пастор УЦХВЄ Володимир ЧОРНОПИСЬКИЙ наголосив, що такої єдності між різними конфесіями не мають навіть у США, тому потрібно дякувати Богові, що дає таку любов між християнами в нашому місті.
Гімн України виконав військовий оркестр Об’єднаного навчально-тренувального центру «Поділля» Сил підтримки ЗСУ, після цього відбулася хвилина мовчання за всіма загиблими від російської агресії. Народна дитячо-юнацька хорова капела «Журавлик» заспівала «Боже, Великий, Єдиний» та молитву «Отче Наш». Протягом п’ятихвилинного відео присутні могли ознайомитися з історією ради та основними ініціативами, зокрема Днями Подяки, ходами за сім’ю, Молитовними сніданками та щоденними хвилинами мовчання. Щодо останнього, то минулого тижня священнослужителі закликали о 9-й год приєднатися до цього всіх містян.
Крім того, нагородили ювілейними подяками всіх колишніх очільників Духовної ради та міських голів Кам’янця-Подільського, починаючи від 2008 року. Відзначили і газету «Подолянин» за багаторічну співпрацю у висвітленні духовної тематики, відкритість та професіоналізм у співпраці з релігійними громадами. Натомість Михайло Посітко вручив Духовній раді символічний презент – прапор нашого міста, який тепер має передаватися кожному наступному головуючому, адже, за словами міського голови, саме ревні молитви вірян, як протиповітряна оборона, бережуть Кам’янець. Також відзнакою «За заслуги перед міською громадою» було нагороджено пастора УЦХВЄ «Жива надія» в с.Княгинин Віктора МАРТИНОВИЧА.
У своїй проповіді Володимир Чорнописький наголосив на значенні та ознаках істини, якими є Божий Син Ісус Христос і незмінне Боже Слово. Наприкінці вечора відбувся збір на потреби ЗСУ та молитва за владу, армію та цілий український народ, а всі священнослужителі Духовної ради зі сцени звершили молитву благословення за місто й державу. Як каже Святе Писання, що насправді гарно і приємно, коли брати перебувають у єдності. І цьому в нашому місті є чого повчитися не тільки іншим духовним радам.

Олександр БУЧКОВСЬКИЙ.