Субота, 27 Квітня 2024 р.
25 Січня 2024

ЦЕНТР СОБОРНОСТІ – В КАМ’ЯНЦІ!

Зустрічаємо гостейПонад сто років тому возз’єдналися століттями віді­рвані одна від одної частини єдиної України. Акт Злуки, проголошений 22 січня 1919 року на Софійському майда­ні в Києві, став проявом прагнення українців до єднання, бажання спільно будувати соборну й незалежну країну. Сьогодні ми всі знову ведемо боротьбу, щоб бути разом.
І український народ обов’язково вистоїть, обов’язково переможе.

Делегація з ЧернівеччиниОсобливий цей день і для нашого краю, адже саме по західному кордону Хмельниччини пролягав кордон між ЗУНР та УНР.
22 січня на Замковому мосту традиційно зустрілися представники трьох областей. Начальни­-ка Чернівецької ОВА Руслана ЗАПАРАНЮКА та в.о. голови Тернопільської ОВА Володимира ВАЖИНСЬКОГО хлібом-сіллю зустрічав перший заступник начальника Хмельницької ОВА Cергій ТЮРІН. У заході взяли участь начальник Кам’янець-Подільської РВА Олександр АНУ­Р’ЄВ та міський голова Михайло ПОСІТКО.
До речі, Михайло Володимирович цього дня передав вітання і від наших литовських друзів, які повідомили в листі про свою солідарність:

м.Укмерге«Взявшись за руки, об’єднані меш­канці Укмерге створили живий ланцюг і висловили підтримку українцям, які постраждали від війни. Ми й надалі залишатимемося єдиними та не припинимо підтримувати всіх українців, які борються за нашу Свободу!».