Субота, 27 Квітня 2024 р.
30 Січня 2024

ТАКИЙ ЖАДАНИЙ ЖАДАН. І ДОНАТИ!

У рамках благодійного зимового туру двадцятьма містами України з презентацією нового альбому «Радіопромінь» до Кам’янця завітав відомий харківський гурт «Жадан і Собаки» на чолі зі своїм харизматичним лідером – українським письменником, перекладачем, громадським діячем і музикантом Сергієм ЖАДАНОМ.

Концерт, наповнений натхненням і добрими справами, з великим аншлагом відбувся 24 січня в коледжі ПДАТУ.
«Радіопромінь» – шостий студійний альбом харківського колективу, матеріал для якого створювався від 2020 року. До нього ввійшли 13 треків, серед яких уже відомі пісні «Рогань», «Серце», «Вафлі «Артек» і кавер на хіт «Наркомани на городі» групи «Брати Гадюкіни».
Кам’янецькі шанувальники творчості гурту, серед яких таки суттєво переважала молодь, фактично повністю знали тексти як старих, так і нових пісень. Відповідно і підспівували, і підстрибували, проявляючи непідробне захоплення творчістю харків’ян.
«Жадан і Собаки» не вперше в нашому місті – декілька разів вони були серед учасників «Respublica Fest». Отже, Кам’янець музикантам знайомий, як і одна із найяскравіших його сучасних принад – фестиваль повітряних куль. Сергій Вікторович зі сцени поділився мрією після нашої Перемоги заспівати з повітряної кулі. А поки своїми справами лідер гурту і його команда працюють над наближенням такого очікуваного для всіх дня, коли ЗСУ з нашою підтримкою розтрощать окупантів.
Знають у команді музикантів і нашого 27-річного загиблого захисника Романа Іваненка, з яким місто попрощалося в березні 2023 р. Роман був знаною людиною не лише в рідному Кам’янці-Подільському, а й за його межами як гуморист, актор та учасник «Ліги Сміху», виступав у команді «Наш формат». Пам’ять кам’янчанина вшанували присутні в залі.
Придбавши квитки на концерт, глядачі вже допомогли ЗСУ, адже частину прибутку з туру рок-команда традиційно передає на підтримку українського війська. Ще 80 тисяч гривень (не враховуючи збору готівкою) кам’янчани віддали на благодійному аукціоні, під час якого розігрувалися різні цікаві речі із підписами і Жадана, і «Собак»: гільза, розмальована однією із харківських художниць, прапор і годинник з емблемою гурту, папка з нотатками до збірки віршів Сергія Жадана «Рожевий дегенерат» (1993 р.), футляр РГД, інтерактивне спілкування з учасниками гурту в гримерці тощо.

«Друзі в Кам’янці та Чернівцях, дякуємо вам за гостинність і хорові співи! Зібрали разом із вами ще 200 000 гривень для війська. Працюємо далі», – повідомив у фейсбуку про результати донатів Сергій Жадан.