Вівторок, 30 Квітня 2024 р.
28 Березня 2024

ПРЕМ’ЄРА ЩОДЕННИКІВ ВІЙНИ

4 квітня, о 17.30, до Міжнародного дня просвіти з питань мінної небезпеки та допомоги з протимінної діяльності в кам’янець-подільському кінотеатрі «Дружба» відбудеться прем’єрний показ документального фільму «Україн­ські сапери. Щоденники війни». Режисер Андрій Заєць показує героїчну роботу військовослужбовців 143 об’єднаного навчально-тренувального центру «Поділ­ля» під час російсько-українсь­кої війни з 2014 до 2023 року.

Із перших днів широкомасштабного вторгнення військово­службовці груп розмінування Центру вступили в бій із ворогом і брали участь у розмінуванні звільнених від рашистів територій Київської, Чернігівської, Сумської, Херсонської, Миколаївської, Харківської та Донецької областей. У рамках заходу перед показом фільму (початок сеансу о 18.00) працюватиме тематична фотозона та виставка за участі українських захисників.
Вхід для глядачів вільний.

Перші допрем’єрні покази стріч­ки відбулися в рамках Міжнарод­ної акції «Believe in Ukraine» в місті Орок­ліні, Республіка Кіпр (24 лютого 2024 р.), в рамках невеличкого комунального фестивалю «Cinema for Victory» в Києві (27 лютого 2024 р.) та в рамках конкурсної програми V Міжнародного кінофестивалю «Cannes 7th Art Awards» в місті Канни, Франція (26 березня – 9 квітня). 23 січня 2024 р. в рамках Зимового кіноринку Одеського міжнародного кінофестивалю в місті Київ уперше було представлено трейлер стрічки.