Неділя, 08 Вересня 2024 р.
4 Липня 2024

СОНЦЕ, РАДІСТЬ, ПЕРЕМОГИ!

15-19 червня в болгарському місті Несебр відбувся ХХІІ Міжнародний фестиваль дитячої творчості «Сонце. Радість. Краса». Талановиті діти з Болгарії, України, Грузії та Молдови проявляли себе в найріз­номанітніших видах мис­тецт­ва: хореографії, вокалі, інструментальному та об­разотворчому мистецтві.

Серед учасників – 17 ста­ранних кам’янчан із приватної арт-студії «Palitra».
Надихнувшись у день відкриття фестивалю архітектурою Несебра і обравши цікаві живописні ракурси, наступного дня юні митці вирушили на триденний пленер. Кожен учень працював в улюбленій техніці живопису або графіці.
Несебр, а особливо його історична частина, захоплює красою на кожному кроці. Неймовірна архітектура, вузенькі вулички, мор­ські краєвиди створюють нереальну атмо­сферу.

Не дивно, що вихованці «Pa­litra Art Studio» так надихнулися, і кожен виконав по 2-3 роботи. І виконали чудово. Перше місце вибороли Михайло Сафонов, Кіра Чаплінська, Кароліна Рудковська та Емілія Романюк. Друге: Софія Дудченко, Аміна Шиманська і Маргарита Тарасевич. Третє: Аріна Хмелюк, Ніколь Подущак, Єлизавета Герасимюк, Давид Комар та Єлизавета Яцкова. Четвертими стали Марія Білецька, Владлен Скидан, Даниїл Бас, Марія Харкавлюк та Юлія Комар.

Також наше місто представляв талановитий вокаліст Олек­сандр Волощук, який своїм чарівним голосом і всесвітніми відомими хітами «Стефанія» та «Jamaica» посів III місце (викладач вокалу – Яна Демах).

Після плідних робочих днів діти мали можливість весело провести час у морі, відпочити біля басейну або відвідати різноманітні екскурсії. За цей час родина нашої арт-студії ще більше здружилася. І це ми продемонстрували під час святкової ходи учасників фестивалю: одягнули вишиванки, взяли прапори України та співали українських пісень, що було дуже зворушливо.

Керівники «Palitra Art Studio» Ксенія Бедик і Мар’яна Дубінська, діти та їхні батьки безмежно вдячні організаторці туру Олені Солодковській за підбір цікавої програми, проживання в комфортабельному готелі та подаровані незабутні емоції впродовж подорожі.

Ксенія БЕДИК, художня керівниця «Palitra Art Studio».