Вівторок, 22 Жовтня 2024 р.
26 Вересня 2024

ГОРІХА ЗЕРНЯ – В КАМ’ЯНЦІ

27 вересня до Кам’янця-Подільського завітає Тамара ГОРІХА ЗЕРНЯ – письменниця, перекладачка, лауреатка Шевченківської премії. Також – відома волонтерка. У місті над Смотричем вона презентує книги «Доця» та «Принцип втручання».

Перший роман вийшов 2019 р. (видавництво «Білка») українсь­кою та англійською мовами. Події в книзі відбуваються 2014 р. під час російсько-української війни на сході України. Роман заплановано екранізувати. Книга «Доця» стала відкриттям літературного 2019 року і отримала численні схвальні відгу­ки читачів, критиків, журналістів. Роман включено до стенду української делегації на Франкфуртському книжковому ярмарку в жовтні 2019 р., де авторка проводила панельну дискусію, присвячену жіночим образам у сучасній українській літературі. Перекладений дев’ятьма мовами.
Другий роман, «Принцип втру­чання», вийшов 2021 року. Нова книга – детектив. І одночасно не детектив. Це драма і комедія, смішна до сліз і зворушлива до ненависті історія. Це книга, на якій можна ворожити. Або різко закрити і кинути в обличчя ворогу, хай навіть твій ворог тимчасово дивиться на тебе із дзер­кала…
«Єдиною опорою і розрадою Станіслави стала робота. Чистий холодний розум, логіка і математика, ось її безпечна гавань, ось світ, у якому вона задає власні правила гри і почувається в безпеці. І з цього світу формул і рівнянь її висмикує прохання, яке неможливо відхилити. Але і погодитися теж неможливо, тому що це дивно. І абсолютно нелогічно. І ще трошки смертельно небезпечно. А втім доцент кафедри вищої і прикладної математики перетворюється на кухаря. І сім днів проводить у місті свого дитинства, з якого вона колись вилетіла пробкою і поклялася ніколи не повертатися. Завдання мінімум на цей тиждень – проникнути на весілля і переконатися, що наречена жива. Завдання максимум – знайти і покарати вбивцю», – йдеться в анотації до роману.

Зустріч із письменницею відбудеться в книгарні «Є» – вул.Лесі Українки, 26. Початок – о 15.00.